home

  [media stories: 2002: norwegian]
nyheter
Ny LP og EP fra Motorpsycho

Article about the forthcoming Motorpsycho releases
taken from the Norwegian e-zine
SPOT, July 2002.
Norwegian. Found at the spot site.


Motorpsycho - live in Gent / Belgium 2002
 
MOTORPSYCHO: Snart klare med nye skiver og turné
Foto: Dirk Gilis – dirk.gilis@falcom.be
 
Det er snart høst og vi snakker om ca. et år siden forrige Motorpsycho-skive, Phanerothyme. Da er det selvsagt på tide med noe nytt, og i september kommer det både EP og LP fra de produktive trønderne, og senere blir det turné igjen.

30. september slipper Motorpsycho sin nye langspiller It's A Love Cult, det skulle bli den tiende ordinære studioskiva siden debuten med Lobotomizer for ca. 11 år sida. Før den tid, helt i begynnelsen av måneden vil de slippe en femspors-EP kalt Serpentine. Dette melder det italienske nettstedet rockol.it. I skrivende stund har det ikke sluppet ut noen komplett låtliste så man kan bare spekulere i hvilke og hva slags låter Motorpsycho velger å drysse over oss ved denne korsveien.

Men, blant fansen er selvsagt diskusjonene allerede godt i gang, og med viten om at Motorpsycho ofte prøver ut en god del av låtene live før de slipper dem ut kan man anta at en god del av de nevnte låtene vil være å finne på It's A Love Cult, kanskje også med andre titler, slik at bortimot ingenting av det følgende stemmer:

SNAFU
Bubbles
One More Demon
Serpentine
Circles
Fade To Grey
Neverland

I et intervju med Dagsavisen forrige uke sa Bent Sæther følgende om den kommende skiva: Det er som vanlig en reaksjon på det vi gjorde sist. Denne plata er mindre gjennomtenkt på forhånd enn Phanerothyme, ikke så gjennomarrangert, og med mer energi. 10 låter på 50 minutter, et par av dem er 7-8 minutter lange.

For tida er bandet opptatt med å spille på diverse festivaler, både hjemme og ute. Forrige uke gjorde de en konsert på Molde Jazzfestival, da forsterka med blåsere fra Jaga Jazzist, i tillegg til ordinært Motorpsycho-stoff fikk publikum også presentert coverlåter av artister som John Coltrane, Sun Ra, McCoy Tyner og The Art Ensemble Of Chicago.

Neste mulighet for å se dem live blir lørdag 10. august da de er headlinere på Øya i Oslo. Senere i samme måned tar de turen til Tyskland for å gjøre festivaljobber på Introducing i Köln, Bizarre Festival og Highfield Festival, dette skjer 16. til 18. august. Om lag ei uke senere avslutter de festivaljobbinga med en konsert på Pukkelpop i Belgia. Men det er ikke garantert at det er den siste festivaljobben for i år, rykter vil også ha det til at de skal være ganske nær å sikre seg en jobb på Terra-Fest i Boston, USA, tidspunkt for dette er dessverre ikke kjent.

Etter at plata er vel ute blant folket vil de også sin vane tro turnere både Norge og Europa, ingen datoer er frigitt enda, men de starter midt i oktober og vil da være på veien i ca. seks uker, altså frem til slutten av november. Spot kommer garantert tilbake med mer både om plate og turné i tida fremover.

Stig Aasheim