home

  [media stories: 2001: norwegian]
Motorpsycho i gang!

Review of the Skien show / 2001-09-16
taken from the Norwegian e-zine
SPOT, September 2001.
Norwegian. Found at the spot site and sent in by Stig Aasheim, the man himself.(Skien / Spot): Så var endelig tida inne for høstens første vakre eventyr. Motorpsycho har lagt ut på veien og Skien var første stopp i "nærheten av Oslo". Spot var der.

Herlig, høsten er i anmarsj, Motorpsycho slipper skive og setter seg i bussen på vei ut på tur. Det er nå livet smiler.

Vi ska bare spæll oss varm med ei låt vi aldri har spælt ute blant folk før, itj har den no orntli navn hæill, omtrent noe slik var det Bent Sæther, bassist og vokalist, sa før de begav seg ut på en ni minutters instrumentaltur i et jazzprega rockeland. A Sunday Trane sto det på settlista og med denne låta viste de nok en gang at de ikke er av typen band som setter opp settet etter malen Først noen kjente dragere for å få i gang folket, så noen settfyllere, deretter hitparade mot slutten og så sparer vi et par sikre vinnere til ekstranumra, da er vi i alle fall sikra at folk vil ha mer når vi kommer dit!

Parkbiografen i Skien var et glimrende konsertlokale, ikke rart at de nok en gang tar turen innom der, flott publikum var det også, ikke noe skrål og skrik og surmuling over at ikke Hey Jane ble spilt. Man var blant venner i Skien denne kvelden.

 
settliste:
A Sunday Trane
Pills, Powder & Passion Plays
B.S.
The Other Fool
Neverland
Upstairs-Downstairs
Painting The Night Unreal
I Believe
Coventry Boy
Blindfolded
Go To California
Trapdoor
Nerve Tattoo
Whip That Ghost

extra:
For Free
Watersound
Workin For MCA
Up 'gainst the Wall
When You're Dead

Det startet som nevnt ganske rolig, og det forble ganske avslappet lenge, søndagen lå tungt over både band og publikum. Pills, Powder & Passion Plays fra Angels & Daemons At Play var første kjente låt og ble avløst av den første av i alt seks låter fra Phanerothyme, B.S.

Motorpsycho, live forsterket med trondheimskineseren Bård Slagsvold på tangenter, henter ned låter fra flere hyller. Vi får gedigne Watersound, Snah's hymne til sitt favorittlag Coventry Boy, helt nye Neverland og coverlåter som I Believe (Ray Charles) og Workin For MCA (Lynyrd Skynyrd). Alt snørt sammen og pakket inn som en julegave du alltid har ønsket deg men aldri helt har turt å tro at du virkelig skal få.

Da andre band er ferdige med ekstranumrene tar Motorpsycho som regel sin første lille pust i bakken, altså etter ca 90 minutter. Så også denne gangen, fem låter, en krampe i trommearmen til Gebhardt og en halv time i lykkeland senere er de ferdige, det er vi også. Men med vissheten om at høsten vil inneholde minst et halvdusin flere gledesorgier er det ikke leit å dra fra Skien og inn i en nattlig tur nordover på E18.

Stig Aasheim