home

  [media stories: norwegian: 2000]Gebhardt er kongen!
Maktdemonstrasjon av Norges beste band.

Concert review of the Tromsøe-gig 2000-03-16
taken from the
Norwegian student e-zine
TABULA RASA, April 2000
Found at the tabula rasa-site


Hva finnes det igjen å si om Motorpsycho? At de er virtuoser? At de fullstendig harvet over Bodø-publikummet forleden? Eller kanskje at trommis Gebhardt er et geni?

Ikke vet jeg. Men alt stemmer. Og du har sikkert lest det samme før. Men det kan faktisk ikke sies for ofte. Motorpsycho er Norges beste rockeband. Så enkelt er det.

"Good Evening Tromsø!"

Settet bandet presenterte på Samfunnet var preget av den nye sounden fra "Let Them Eat Cake", uten at det ble for lett av den grunn. Bård Slagsvold fra Tre Små Kinesere er hyret inn på tangenter på denne turneen, noe som har resultert i en litt mer jazz-preget stil, også på de eldre låtene. Spesielt kunne gruppas mange instrumentalpartier ofte minne om klassisk Deep Purple, a la "Space Truckin'" og "Lazy". Det var vakkert og stort. Og publikum tok som vanlig av.

Av de nyere låtene var det "Walkin' With J" og "Never Let You Out" som utmerket seg. Sistnevnte ble introdusert med ordene "- Nå skal Gebhardt synge for Tromsø!" ... Vantro latter fulgte fra salen, før bandet unnskyldte sin lille glipp og leverte en knallversjon av Gebhardts glansnummer.

Fire ekstranumre

Og trommisen imponerte stort med sitt engasjement og driv. Gebhardt besitter kvaliteter mange bøttebankere ville drept for å kunne vise maken til, og har en rytme og en kraft i klasse med John Bonham og Eric Carr. Samtidig er han en veldig dyktig sanger når han slipper til. De som hørte backingen på "Big Surprise" vet hva jeg snakker om. Alle de fire på scenen er virtuoser, men det var Gebhardt som var den udiskutable kongen av Samfunnet!

Det tok lang tid før trønderne fikk gå av scenen. Hele fire ekstranumre forlangte publikum før de svette rockerne fikk gå på nachspiel. Og det var en fullt fortjent hyllest til et stort band. Etter konserten på Samfunnet bør ingen være i tvil om at Motorpsycho er Norges desidert beste rockeband. Og har du ikke oppdaget dem ennå, så synd for deg.

Roy Hilmar Svendsen
og
Helge Steinsvik