home

  [media stories: norwegian: 2000]Motorpsycho x 2

Preview of the Rockefeller-gigs in October taken from the
Oslo-based Norwegian magazine
TIMESPOTTING, October 2000.
Transcribed by Kristoffer.


Tiden flyr. 11 år er gått siden Motorpsycho startet opp i karsk- / bartebyen Trondheim. Den gang var de langhåra metalheads. Tiden har gått fort, og utgivelsene har, som konsertene, vært hyppige. Bandet har vært i konstant forandring, skivene har båret preg av alt fra semi-industriell støy, harrymetall, psykedelia, Dinosaur Jr.-aktig indierock, prog, lavmælte lo-fi-saker og så videre. Nå er de innom en eller annen retropopjazzgreie med blåsere og greier.

Noe av poenget med Motorpsycho er vel at ingen to plater er like. Hvis du ikke falt for den siste skiven er sjansen uansett stor for at neste ut vil være stikk motsatt. Andre norske band har falt fra eller stagnert, Motorpsycho er tilsynelatende fremdeles under full utvikling. Hvilken retning de tar er alltid en liten overraskelse. Motorpsycho er det bandet jeg har sett live flest ganger.

Og selv om deres siste album forsåvidt ikke ga meg noe, kommer jeg nok til å møte opp denne gangen også. På konsert slår de aldri feil, nemlig, og lageret med schlägere er fullpakket. Kvelden er duket for smart samt uprentensiøs ballerock, gode minner og øl. Masse øl. To kvelder på rad attpåtil.

Gøran Karlsvik