home

  [media stories: norwegian: 1997]Heis flagget! Motorpsycho debuterer i TOPP!!

Article taken from the
Norwegian teenie-magazine
TOPP #3 / 1997.
Transcribed by Ole Jacob Solberg. Have fun (-;


Heis flagget! Motorpsycho debuterer i TOPP!! Norges beste band har gått inn i seg selv (Imponerende! - Sigmund Freud). Og legger alle kortene på bordet i denne gripene reportasjen om tre unge trøndere som en gang hadde en drøm.

Det er bred enighet om at Motorpsycho er Norges beste band. Og det er like bred enighet om at Motorpsycho aldri har vært i TOPP. Inntil nå. Og nå er de her med et smell. Poster og artikkel. Wow! Ikke rart at de tre beskjedne trønderene smiler en smule .... men, hey!!, sa vi "beskjedne"? Og sa vi "smiler"? (ja, faktisk! - 83 TOPP lesere fra Snåsa) Vent en høyblokk!!! Dette må vi få greie på, først som and (som er bedre en "tredd", men litt dårligere enn "fus" - telle-red) vel vi tok på oss tenkehetten (sånn som Petter smart har, sånn som ser ut som en fuglekasse-viten-skaps-red) og satt oss ned for å finne ut hva slags typer Bent, Snah, Geghardt. (for det er det de heter) egentlig er. Og dette er hva vi fant ut ........ rett og slett fordi dette er det de fortalte oss (og rett og slett fordi de hadde sett saken om Spice Girls i forrige nummer av TOPP og ble insperert)...

Snah

Som egentlig heter Hans Magnus, og nettopp fylt har fylt 27 år. Snah er steinbukk &ndash han ble født på nyttårsaften i 1969 (mens "Sugar Sugar" Med The Archies toppet den norske singellisten). Og han er det innadvendte Motorpsycho. Snah er svigemors drøm, en beskjeden godgutt som gjerne dagdrømmer (hvis han er våken-drømme - red). Snah er eremitten som vil være for seg selv, han er den dype tenkeren som lefler med New age og samtidig ønsker seg til Island, hvor hans kjære kommer fra. Han er så sjenert at hans valg av favorittplate er Made In Japan med Deep Purple - en Live-Plate skreddersydd for ekstremt sky personer: Man slipper å gå på konserten, men kan høre den hjemme i sin egen stue (eh, unnskyld, men gjelder ikke det alle live-plater? - konsert-red) Snah er populær blant Italienske fans, sannsynligvis fordi "snah" på italiensk er en forkortelse for "senza notte alto hysterico", som betyr noe sånt som "hvis jeg ikke får sove om natten. blir jeg gææren!" (.... og hvis ikke du slutter å juge på italiensk, blir det hett i palermo i natt-Roberto-Baggio)

Gebhardt

Som egentlig heter Håkon. Og snart fyller 28 år.Gebhardt er tvilling (stjernetegnet, altså) - han ble født den 21. juni 1969 (mens "Get Back" med The Beatles toppet de norske og amerikanske singlelistene, og "The Ballad Of John And Yoko" med samme gruppe toppet i England) - og han er den sporty, skøyeraktige Motorpsycho.
Gebhardt er den alltid morsomme, humørfylte karen med et lunt smil på lur til en vær tid. Han tar lett på det meste, og stiller sjelden store krav (heller ikke til hvem som intervjuer ham, tydeligvis-red) Gebhardt elsker sjokolade, tivoli, en real Burger King-frokost og all verdens berg og dalbaner, bare det går fort nok. Han holder humøret oppe, både innad i gruppen (om det trengs - annonym medarbeider) og hos alle som krysser hans spor. Han hater å sitte rolig , og ikke uten grunn er Leslie Nielsen hans favorittskuespiller, så urolig som han er! Gebhardt vil bli vinbonde i Italia når Motorpsycho ikke lenger har behov for hans tjenester, men i mellomtiden må han si seg fornøyd med å være den mest populære Motorpsychopat blandt hollandske skøyteløpere (ÅÅÅÅÅÅÅÅÅ.........Gebhardt!!!! - Sjouke Dijkstra. Yvonne Van Gennip, Tonny de Jong og et par til.)

Bent

Som egentlig heter Bent, og nettopp har fylt 28 år. Bent er vannmann - han ble født den 18. februar 1969 (mens The Beatles "White Album" toppet den amerikanske album-listen) - og han er den sofistikerte elegante Motorpsycho . Bent har et hjerte av gull, og er trioens visjonær (hans favorittstilling er visstnok visjonær-stillingen-sex-red). Bent er den sexy og rampete gutten, og samtidig den intellektuelle og ærgjerrige, kjølige og ambisiøse (selv om han er født i Levanger-geografi-red). Som vannmann utstråler Bent sex (i alle fall gjorde han det i perioden 11 februar til 10 mars, ifølge TOPPs horoskop i forrige nummer!-horoskop-red), men samtidig er han gruppens nomade. Alltid søkende etter noe nytt, rastløs og strebende. Ikke uten grunn er Apocalypse Now hans favorittfilm. Og Star Wars. Bent er eventyrlysten, vegetarianer og strikkmotorpsycho, alt på et brett. Han digger fotball (vel han digger Manchester Utd, så "fotball" kan kanskje diskuteres-Leeds - red.). New York og Jazz(?!) og ikke uten grunn er John Coltranes A Love Supreme hans favorittplate. Akkurat nå.

Tor Milde