home

  [media stories: norwegian: 2001]Trønderrockere uten bart

Article taken from the
Norwegian newspaper
TRØNDER-AVISA, 2001-02-23.
In Norwegian. Found at the trønder-avisa-site and sent in by Paul Caspers.


Motorpsycho spyr ut plater på løpende bånd. Den rykende ferske ep-en «Barracuda» er bandets tredje utgivelse i løpet av et drøyt år.

  Motorpsycho in 1999
 
Ny EP: Snah (f.v.), Bent og Gebhardt er produktive. Sju sanger som ikke passet inn på albumet «Let Them Eat Cake» er nå blitt en ep, døpt «Barracuda».

Albumet «Let Them Eat Cake» ble lansert i januar i fjor. Og for to måneder siden ble Motorpsychos andre liveplate gitt ut.
Dette er de sju sangene som ikke passet inn på «Let Them Eat Cake» og derfor ble spart. Den som har ører vil forstå hvorfor, er Bent Sæthers forklaring på produktiviteten.

Det hele startet så smått i 1989. Debuten «Lobotomizer» ble sluppet i 1991, og ble kåret til årets beste album av leserne i musikkavisen Puls.
Frontfigurene Bent og Snah fikk etter hvert med seg Gebhardt på trommer, og sammen spilte de inn plata «Demon Box». Den er siden blitt regnet som en av de viktigste norske platene som ble gitt ut på 90-tallet. Året etter kom blant annet «Timothy's Monster» og «Another ugly EP».

I 1997 kom plata som av mange blir regnet som den beste Motorpsycho-utgivelsen noen sinne. «Angels and Daemons at Play» fikk kjempekritikker, og Motorpsycho ble kåret til beste rockeband under Spellemannprisen i 1996. Suksessen «Angels and Daemons at Play» ble året etter oppfulgt med albumet «Trust Us», som blant annet inneholdt sangen «Vortex Surfer». Før nyttårsaften 2000 ble nettopp denne låten kåret til årtusenets låt av Petres lyttere, og den 31. desember 2000 ble sangen spilt i 24 timer på kanalen.

Albumet «Let Them eat Cake», som ble sluppet på nyåret 2000, ble en braksuksess.

Definitivt finnes det norske artister med mer kommersiell suksess enn Motorpsycho. Men få norske band kan vise til en så trofast tilhengerskare. Da bandet hadde konsert i Studentersamfundet i Trondheim i fjor vår hadde fans, blant annet fra Tyskland og Japan (!), funnet veien til Trønderlag for å se bandet på hjemmebane.

Denne uken kom Motorpsycho som nevnt med ep-en «Barracuda», og ryktene sier at et nytt album er like rundt hjørnet. Da er det bare å vente med tålmodighet, for som Motorpsycho sier:
«Heavy metal iz a poze. Hard rock iz a leifschteil» ...

Robert Hoven