home

  [media stories: norwegian: 2000]Intervju med Håkon Gebhardt

Interview with Geb taken from the
Norwegian e-zine
TROMSØ KULTURNETT, 2000-03-20.
Interview sent in by Jarl-Stian Olsen, the author himself. Thanks a lot!


Håkon Gebhardt (H), trommis i Motorpsycho, kommer originalt fra Tromsø, så Kulturnett Troms (K) hadde lyst til å få et kjapt intervju med Håkon, før Motorpsycho skulle spille på SubSirkus. Håkon virket opplagt og klar for turnestart i hjembyen. Motorpsycho turnerer for å promotere den siste plata deres, ”Let them eat cake”, som har høstet bra kritikker fra så vel kritikere som deres trofaste fans.

Geb ... in 'Clockwork Orange' look

K: Ja, Håkon, du som er gammel bygutt, hvordan blir det å spille i Tromsø igjen?
H: Det er alltid bra å komme tilbake til byen for å spille. Vi starter faktisk turneen her i Tromsø, så det er jo litt spesielt. Vi skal turnere i 6 uker, helt ned til Italia og tilbake igjen. Totalt skal vi innom 10 land.

K: Hvor mange ganger har dere spilt i Tromsø?
H: Vi har vel spilt en fem-seks ganger. I ’95 spilte vi på Samfunnskafeen og på Polar Music Festival, og de siste gangene har vi spilt her på SubSirkus.

K: Jeg tenkte vi kunne grave litt i din fortid her fra byen. Du gikk kanskje på musikklinja på Kongsbakken?
H: He he, det stemmer ja.

K: Var det trommer som var hovedinstrumentet da, eller?
H: Nei, det var faktisk ikke det. Jeg er ganske allsidig når det gjelder musikk, så jeg startet først med gitaren. Jeg fikk mye igjen for å gå på musikklinja, så jeg er svært glad for at jeg tok det valget. Det var et kjempeflott miljø, og jeg lærte mye de årene jeg gikk der.

K: Var det noe bra musikkmiljø ellers her i byen på åttitallet?
H: Jo da, det var et bra miljø, det ble arrangert rockemønstring på Ungdommens Hus sikkert et par ganger i året. Jeg spilte ofte der, var med i band som f.eks Torn og Defender.

K: Når dro du fra byen da?
H: Det var vel en gang i ’88.

K: Og når ble du med i Motorpsycho?
H: Det var vel i ’91, rett etter at de hadde sluppet sin første CD. Etter det skulle bandet rett ut på turne, så det var bare å hive seg i øvinga. Det var hektisk men morsomt. Litt av stilen til Motorpsycho er at alt skal ikke være bestemt på forhånd, man må kunne improvisere litt når man spiller live. Så det var en utfordring å lære seg alle sangene såpass kjapt, men det gikk jo bra.

K: Har dere bestemt hvilke sanger dere skal spille i kveld da?
H: Nei, ikke ennå. Vi tar oss en prat litt før konserten, så finner vi ut hvilke låter vi føler for å ta. Vi har øvd inn rundt 50 sanger, så vi har litt å velge mellom.

K: Blir det mye materiale fra den nye plata?
H: Litt blir det selvfølgelig. Vi har jo ikke med oss alle strykerne og alt det ekstra som var på plata, så det blir litt nye arrangementer på låtene fra Let them eat cake. Vi bare trøkker på med litt ekstra lyd, så blir det bra. Men vi blir også å spille noen gamle låter tror jeg, kanskje låter som vi ikke har spilt live før. Vi har forresten fått med oss Bård Slagsvold fra Tre Små Kinesere på keyboards, så det vil helt klart gi litt mer fylde til sangene.

K: Hvordan har fansen og kritikerne reagert på den nye plata, den er jo litt annerledes enn det dere har gjort tidligere?
H: Ja, den er helt klart ganske forskjellig fra de gamle platene, men vi har stort sett fått veldig bra kritikker, både fra fans og fra media. Solgt bra har den også gjort, så det er jo veldig hyggelig. Vi var litt spente på reaksjonene fra folk, spesielt de som har vært med oss fra begynnelsen.

K: Hvor mange eksemplarer har dere solgt?
H: Vi har vel solgt rundt 15000 eksemplarer her i Norge, og ca. 30-35000 totalt. Bare i Tyskland har vi solgt rundt 10000, så vi er kjempefornøyde. Når vi er inne på plater, så kan jeg jo nevne at jeg slipper en soloplate i disse dager.

K: Tøft! Fortell mer.
H: Det er et privatprosjekt, der jeg har gjort stort sett alt selv. Plata heter ”Gebhardt plays with himself…” og er trykt opp i 1000 eksemplarer, selvfølgelig i vinyl. Det er litt morsomt, for jeg har fått gjøre hele prosessen alene, fra å spille alle instrumentene selv, designe platecoveret og ta hånd om distribusjon av plata. Så det blir kanskje en liten godbit for Motorpsycho-fansen...

Jepp, det blir det sikkert. Kulturnett Troms takker for praten, og ønsker Håkon lykke til med konserten.

Les om konserten her.

Jarl-Stian Olsen