home

  [media stories: norwegian: 1998]



Skamrost i England

Article about MP's review of Trust us in the British NME
taken from the
Norwegian e-zine
TRØNDERAVISA - FILTER, 1998-05-28.


Motorpsycho får strålende kritikker i siste nummer av engelske New Musical Express for albumet «Trust Us».

  Motorpsycho in 1999
 
F.v.: Bent Sæther, Gebhardt og Snah

«Hvis det noengang har vært et norsk band verdt å referere til Tor, Valhalla, vikinger, eller bare antyde at de slår med en gudsbenådet hammer, så er det Motorpsycho», skriver musikkavisens anmelder Keith Cameron.
Motorpsycho har sine røtter på Innherred, selv om de to nordtrønderske musikerne, Hans Magnus Ryan (Snah) fra Steinkjer og Bent Sæther fra Snåsa, flyttet med seg sin musikalitet til Trondheim for snart ti år siden. De utgjør bandet sammen med trommeslageren Gebhardt. De åpnet for øvrig også sin turne med denne platen i Dampsaga i Steinkjer i mars.
Det har tatt tid før det tok av for bandet, selv om de har håvet inn et par Spellemannpriser. Nå kan det imidlertid skje spennende ting, for det er nesten ikke måte på hvordan de blir skamrost i England.

I transe

Cameron fremhever at Norge er et land som via sin gamle vikingkultur har velsignet hardrocken med mange av dens symboler, men som selv har hatt vanskeligheter med å følge opp ikonenes suksess.
«Den norske rockearven er nokså ubetydelig. Ikke for å fornærme Tiny Too, men A-ha, noen satandyrkende skrullinger og brunetten i Abba er ikke mye å skryte av», mener Cameron. Frie saxe-hyl som presser saften ut av mageregionen og voldsomme ambisjoner fra trøndergruppen, erobrer NMEs anmelder. Han sammenlikner «Trust Us» med et angrep fra verdensrommet, som klarer å holde lytteren i transe gjennom hele seansen, og gir Motorpsycho åtte av ti mulige poeng for innsatsen.

Europaturné

For tiden er bandet på turné ute i Europa. De har allerede spilt i Italia, Sverige og Danmark ,og skal fortsette i Nederland, Tyskland og England.
Selv er musikerne noe overrasket over å bli betraktet som et hardrockband. I et intervju med T-A før utdelingen av Spellemannsprisen, karakteriserte Bent Sæther det som: «Ganske utrolig. Den sjangeren forsvant med hårsprayen på slutten av 80-tallet». Noe av det de gjør må vel likevel minne om hard-rock, det innrømmet også Sæther. Men først og fremst mener de å være et rockeband, rett og slett, som åpner for improvisasjoner og og eksperimenter.

Johs. Brandtzæg