home

  [media stories: norwegian: 1999]Motorpsycho gir ut live-serie

Article about MP's 'Roadwork'-Series to come taken from the
Norwegian e-zine
TRØNDERAVISA - FILTER, 1999-02-17.


TRONDHEIM: 11. mars slipper Motorpsycho sin første offisielle live-cd. Den er første del i bandets planlagte utgivelsesserie «Roadworks».

  Motorpsycho in 1999
 
F.v.: Bent Sæther, Gebhardt og Snah

Live-innspillingen skal gis ut i dobbel vinyl og enkel cd. Foruten «Roadworks vol. 1» har verket fått påplusset det svært oppfinnsomme navnet; «Heavy metall iz a poze, hardt rock iz a laifschteil - life in Europe 1998».
Vi planlegger en serie med flere live-utgivelser. Gudene må vite hvor mange det blir til slutt, sier bandets manager Cecilie Lykke.

Tapet i utlandet

Motorpsycho tar opp alle konserter når de turnerer utenfor Norge. Innspillingen som kommer 11. mars ble spilt inn under bandets siste Europa-turne, våren 1998. Etter lengre tids gjennomgang har bandet plukket ut seks låter fra konsertene i Utrecht, Berlin og Leipzig.
Foruten hjemlandet skal cd-en gis ut i store deler av Europa, gjennom plateselskapets avdeling i Tyskland.
Albumet er en blanding av gammelt og nytt materiale. De som hørte Motorpsycho i konsert i fjor har nok fått med seg låtene, men det er ikke alt som er utgitt på plate før, sier Lykke.

Et lite pek?

Live-innspillingen kommer et drøyt år etter at Bent, Snah og Gebhardt ga ut det kritikerroste dobbeltalbumet «Trust Us».
Plateselskapet Sony hadde Motorpsychos live-cd på releaseplanen allerede i februar. Men ifølge manager Cecilie Lykke er ikke utgivelsen forsinket.
Nei, vi har hele tiden sagt enten februar eller mars. Det har ikke vært så høytidelig. Går alt som det skal med tanke på trykking og transport skal cd-en være i platebutikken til datoen vi nå har fastsatt, sier hun.
PS! For ett år siden ristet Bent Sæther på hodet over å bli spellemannpris-nominert i klassen «hard rock». Ifølge vokalisten forsvant sjangeren med hårsprayen på slutten av 80-tallet. Er platetittelen et aldri så lite pek, eller er båsen akseptert?

John Sund