home

  [media stories: norwegian: 1998]Mektig!

Concert review of the Steinkjer-gig taken from the
Norwegian e-zine
TRØNDERAVISA - FILTER, 1998-03-04.


STEINKJER: Over 200 innbitte og lokale fans fikk i går kveld oppleve Motorpsycho i velkjent særegen stil. Storsalen i Dampsaga var halvfull, og fra scenen fikk vi høre flere varianter av flest nye, men også gamle kjente Motorpsycho-låter. Alt i alt en mektig turnestart!

rating: 5 of 6

Allerede etter første låt startet sirkus Motorpsycho. Lokale fans spratt raskt opp fra stolene, og samlet seg foran scenekanten. Her gynget både gulv og høytalere fra første gitarriff.

Mandag ble Motorpsycho-guttas siste cd «Trust Us» sluppet. Det var nok en av årsakene til at det ikke var spesielt mye allsang. Motorpsycho har da heller ikke så veldig mange låter som egner seg for dette.

Låter fra den nye cd-plata dominerte i går kveld. Publikum fikk også høre låtvariasjoner fra tidligere album. Som vanlig var det det til tider nesten vanskelig å kjenne igjen enkelte av låtene.
Snah har da også tidligere uttalt at de aldri har sett det som noe poeng å gjenskape låtene likt fra albumene, men heller overraske publikum med nye versjoner. Det fikk vi dag også oppleve under turnestarten i Steinkjer.

Det var eller jevnt bra lyd i lokalet, men bandet hadde en periode problemer med en av høytalerne. Sannsynligvis kom dette på grunn av gyngende gulv. Det var ikke Motorpsycho sin feil.
Det er stort å oppleve Motorpsycho live. Gutta står ikke på scenen for å tjene penger, men for å spille musikk. Det kan de. Enkelte ganger minner det om rolige låter av Pink Floyd, før det hele plutselig eksploderer på scenen. Bandet har et utrolig variert lydbilde.

Det er ellers lite å høre fra Snah, Sæther og Gebhardt mellom låtene. Det er like greit. Litt nerver i forbindelse med første konsert på turneen kunne vi spore hos trioen, men ikke så mye at det gjorde noe.
Bandet hadde også et lerret bak seg på scenen der både halvpornografisk smalfilm, og mer moderne musikkvideobilder rullet over hodene på bandet. Dette fungerte bra, og konserten ble en skikkelig motorpsychotisk time.

Vegard Woll