home

  [media stories: 2002: norwegian]
Anmeldelser
Tilløp til magi

Review of the Rosendal show / 2002-04-27
taken from the Norwegian student magazine
UNDER DUSKEN, 2002-05-07.
Norwegian. Found at the under dusken site and sent in by Sturla F. Kvamsdal.


Konsert: Motorpsycho. Rosendal lørdag 27. april.

Bent - live at the Rosendal cinema / Trondheim in 2002  
Bent - live at the Rosendal cinema / Trondheim in 2002
photo: Siv Solberg Dolmen
 

Lørdag 27. april var en god dag i Trøndelag. RBK banka Lyn 5-1, og mer vesentlig; Motorpsycho avsluttet sin Europa-turné på scenen i Filmhuset Rosendal. Gjensynsgleden var tydelig både hos band og publikum, og smil og jubel satt løst. Det var også tydelig at bandet hadde vært ute og spilt sammen en stund, for dette settet bar preg av å være sjeldent samspilt, selv til Motorpsycho å være.

Motorpsycho begynner å få et repertoar som spenner relativt vidt, fra tidligere tiders tyngre toner til dagens noe mer reinspikka rock. At bandet har tre forskjellige vokalister på de tre første låtene sier også litt om musikalsk utvikling og potens. Det gjør også bandets mange og lange improvisasjonspartier, eller kanskje aller mest hvordan de mesterlig henter seg inn igjen etter å ha vært på musikalsk walkabout. I det hele tatt fikk bandet fram flere ulike aspekter av sitt musikalske selv, og tok publikum med på en heftig rundtur som startet i den litt mer rolige nåtid og beveget seg gradvis bakover i historien mot tyngre partier. At ørene på de som hørte på også har utviklet seg var også tydelig, det er sjelden man ser så mange erklærte rockere stå med lukkede øyne og vugge sakte i takt med musikken uten å bli flaue. Det hadde de heller ingen grunn til, for dette var til tider magisk.

Det er få band som hadde klart å holde på i to og en halv time og bli klappet inn på scenen to ganger etter å ha levert et sett med så lav hitfaktor som det Motorpsycho leverte denne gangen, men det tjener da også bandet til heder. Selv om det er lett å ønske seg personlige favoritter, som for eksempel Hey Jane, forsvinner eventuell skuffelse som dugg for solen ved å høre bandet øse ut av sitt omfattende materiale. Det var dette her med vugging og lukkede øyne, da. Ikke for det, bandet visste da også å rocke opp låter, og det er vel sjelden at så mange trommestikker har landa i hendene på publikum etter å ha blitt slått helseløse av en trommeslager. Håkon Gebhardt hadde glatt stukket av med seieren i duell med «The Animal» i The Muppet Show, ikke noe tvil om den saken.

Etter å ha spilt et langt og tidvis svevende sett, ble bandet selvfølgelig og nærmest programforpliktet trampeklappet inn på scenen igjen, og leverte noe mer håndfaste låter. Go to California, The Other Fool og The One that went Away kom som perler på en snor, før bandet gjorde et nytt forsøk på å ta kvelden. Følgelig ble de som seg hør og bør trampeklappet inn nok en gang, og måtte ty til noen av sine roligste sanger, Feel og Bedroom Eyes, for å kunne erklære turnéen for avsluttet.

Med tanke på at Motorpsycho har en del materiale å ta av, er det vanskelig å si om sanger man mener å ikke ha hørt før virkelig er nye eller om man bare ikke har hørt dem så ofte. Uansett begynner det å nærme seg et år siden siste skive, Phanerothyme, kom ut, og med mindre bandet har forandret sin utgivelsespolitikk, ligger det vel an til en ny plate til høsten eller der omkring. Ut i fra det Motorpsycho presterte denne kvelden, er det vel egentlig bare en ting å si – Vi glær oss!

Torgeir E. Sæveraas /
Siv Solberg Dolmen (Foto)