home

  [media stories: 2001: norwegian]
Tett på Nett: Motorpsycho

Interactive online conversation with fans
on occassion of the Phanerothyme release
taken from the Norwegian newspaper
VG, 2001-09-04.
Norwegian. Found at the vg site.


Mandag 3. september slipper Motorpsycho sin nye plate. Med tidligere utgivelser som «Demon Box», «Timothy's Monster» og «Let Them Eat Cake» bør den trofaste fanskaren i Norge og Europa ha all grunn til å glede seg.
Tirsdag 4. september klokken 15.00 kan du møte dem tett på nett. Spør i vei!

Motorpsycho on VG's Tett på nett - 2001

Erotikk
Innsendt av Hank von Helvete, hemmelig@vip

Hvorfor synger dere så lite om rumper?

fordi det bare er et to-delt tema...


Bård
Innsendt av Gusse, gustavkolstad@hotmail.com

Hvor stor innflytelse har Bård på låtskrivinga?

lite og ingen.han kommer først inn når det skal skrives noter og arr`es for større besetninger.


About songwriting
Innsendt av Mark Daelmans, azuur@yahoo.com

How do you start writing a song?

sit down with a guitar,noodle around for a bit and sometimes you hear something you can use...


Witch
Innsendt av Fast, fastlege@hotmail.com

Når kommer live-killeren "Witch" på plate?

vet ikke.kanskje aldri?
coverlåter er det ikke bestandig like lett å tilføre noe til.får vi ikke laget vår egen vri på ting, er det ikke noe poeng i å spille dem inn.


Gamle og nye sanger??
Innsendt av Frank, frank_gjerde@hotmail.no

Hei!Lurer på om dere kommer til å spille litt flere gamle sanger på den kommende turneen? Går vel an å blande litt nytt å gammelt? Hilsen Frank

Joda, det kommer til å bli endel låterfra backcatalogen som vi ikke harspilt så mye live før, men mesteparten av tiden konsentreres nå om å få til å spille detnye matrialet.
Litt for enhver smak.
geb


Motorhead
Innsendt av Trond,

Er dere enige i at Motorhead er tidenes største rockeband?Jeg synes at nyttårskonserten på nrk burde vært med Motorhead.
Trond

ja!


Feedtime
Innsendt av Jørn, jhmonsen98@hotmail.com

Først vil jeg bare si at jeg gleder meg til dere kommer til Folken i September!! Kan dere kanskje spille "Feedtime" denne gangen? Savnet den på forrige konsert. Gleder meg for øvrig til å høre de nye sangene. Hilsen trofast Fan.

feedtime har gått ut på dato for oss. sist vi prøvde den,ble det bare vissvass, og det finnes (for oss i alle fall) flere andre låter som har høyere pri.


Bård
Innsendt av Claus

Gratulerer med kjempebra plate.Er Slagsvold fast medlem av MP nå? C

Bård er ikke fast medlem av Motorpsycho, men vi han har klart å gjøre oss avhengige av han til konserter, og også i studio sammenheng.Men vi foretrekker å tekke han inn i prosessen, når vi har skrevet ferdig låtene. Det er ikke plass til flere enn oss tre i øvingslokalet.
geb


Hva med Bent og Snah?
Innsendt av Espen Larsen, larsan1975@hotmail.com

H. Gebhart har gitt ut soloplate og HGH- plate...Hva med Bent og Snah; har dere noen planer om egne plateprosjekt? (Jeg vet dere har samarbeidet med Sanderfinger)

hei her er Snah. Det hadde vært moro å lage soloplate men all energi går med til å gjøre Psycho. Vi har jo ingen interne restriksjoner for hva folk bør gjøre til enhver tid så time will show...
ingen preserende behov sålangt, men man vet jo aldri...
B


Terningkastangst
Innsendt av Torbjörn G, torbjoern.gjervan@imvt.fzk.de

Hei, musikkritikerne har ikke akkurat vært slemme med Motorpsychos plateutgivelser i årenes löp. Med stadig tusling og töysing med sjanger og stil: Har dere angst for den store slakten og tap av kritikernes gunst? På denne annen side: Er dere redde for å bli for populære? TGLöper for å sjekke om plata har kommet i Karlsruhes platehyller nu!

Vi har ventet på den store backlashen siden vi ga ut Demon Box i 93, vi trodde da at tiden varinne for at Motorpsycho skulle taas, men vi har vell klart å overske nok til at det har vert inntresant for journalistene.
Så lenge det er spennende for oss å holde på å utforske musikkens magi er det ikke så viktig om vi slår til på terningen. Det er selvfølgelig lett for oss å si som ikke har oppøevd skikkelig slakt fra et samlet pressekorps.
geb


Innsendt av Andreas, vikran@stud.ntnu.no

Først og fremst vil jeg bare dere for all den fantastiske musikken. Og for å ha møtt opp på Platekompaniet natt til mandag. Det må ha vært et helvetes stress! Dere virker å være snille og trivelige mennesker, i tillegg til å være verdens beste band. Men jeg har et par spørsmål: Hvordan kommer dere til enighet om hvilken retning dere tar i musikken fra år til år, album til album...er det en prosess som lar seg beskrive? Krangling?
Spørsmål 2: Finnes det gamle sanger som dere idag ser på som direkte dårlige, og som dere "skjemmes over"? Eller er det et uinteressant spørsmål, siden alle sangene var bra nok den gang da?

det siste først: "there's a time for everything...": alt føltes bra da det ble gjort,og får stå som de gjør. de som ikke er interessante lenger,spiller vi ikke – ganske enkelt.
når det gjelder retning – når vi begynner å øve etter en tur eller ferie, har vi som regel noen låt skisser klare alle sammen. disse jobbes med, til vi etter en stund ser en slags "rød tråd" i ting og fokuserer på denne.mao:ingen bevisst leting etter ting, men vi prøver å ta konsekvensen av det som kommmer av låter.


intimkonsert i Midtbyen barnehage?
Innsendt av Per Jørgen, per.j.indergard@sit.no

Hallo Pleier å spille platene deres for ongan, der Ada er i barnehagen til Ottar. Når hun spør hva det er å jeg si at det er pappan til Ottar som spiller og traller. Tror hun (og ihvertfall jeg) er steinklar for en akustisk konsert i Norges eldste barnehage. Det hadde vært noe, Snah...Lykke til med turnéen, hilsen
Per Jørgen

Hei Per Jørgen Snah her, man har jo Knutsen og Ludvigsen å leve opp til, Jeg så dem da jeg var 6år og de hadde et intenst grep på barna, glemmes aldri. Ellers så har jeg gitt et lite bidrag i form av gitarakkompagnement på "en liten hvit and" innspilt av Midtbyen barnehagekor distribuert privat i 60 eks.


Radiohead-konsert? Svar...
Innsendt av Jørgen Rosenlund, Rosenlundjr@hotmail.com

Hei gutter!! Skal dere på Radiohead konserten på søndag? Og hva synes dere om gruppa? Håper på svar.

Har ikke fått fulgt med på hva de driver med, hører bare mye bra om dem. Så det som NRK2 sende live her forleden, og det ble litt mye føleri for min smak. Det var noe teatralsk som byr meg imot, men når jeg ikke så på men bare kyttet så ble det litt mer spennende!!!


Inspirasjon?
Innsendt av Kim Ljung, eniac@start.no

Hvilke banf er favoritbandene deres?

Mine er for tiden Dolly Parton / Stev Earl, men kan ikke glemme Residents, Motorhead, Beatles, Slayer, Marc Ribbot, osv osv... Synes egentlig at det meste kan være innntresant så lenge det treffer det ubestemmelige punktet langt bak i lillehjernen som gjør at du blir følelsesmessig engasjert.
geb


Hvor lenge?
Innsendt av Per Axel, hib00pah@stud.hib.no

Heisann dere! Hvor lenge har dere tenkt å holde på? For alltid håper jeg! Jubilerer med min tiende konsert når dere kommer til Bergnen om litt. Har ikke alltid vært like lett å komme inn på konsertene! På Kvarteret for tre-fire år siden, var jeg 16 år. Konserten var utsolgt. Fikset det med litt tusj på hånden, og legget til en 26 åring. Fine greier... Lykke til videre... into the void we travel!

så lenge det gir oss mening!
"please dont let us outlive our wits"


Lekende
Innsendt av John Are, jalla@operamail.com

Har så vidt fåt hørt igjennom siste utgivelse. Muligens ikke nok et mesterverk, men tett opp til, eller kansje jeg kun trenger litt mer tid på denne. Det jeg lurer på er, hvorfor ikke la poppen være som den er påtenkt. Med det mener jeg at dere i eksempelvis "a slow phaceout" (? - sang nr. 7) vrir den nydeligste popsang til et virrvar av lyd (midtparti). Det komersielle potensialet kveltres av egen popnyskjerrighet?
J.

Hei her er Snah, det var jo beklagelig at låtløsninga på Phaseout ikke er tilfredsstillende for deg. Vi har en kollektiv oppfattelse av at det omtalte midparti gir låta flere dimensjoner og funker jævla bra,det er digg å vri og vende på formatet og gjøre uventede trekk,ikke for effekt alene men for at det passer til hva låta dreier seg om.


Cittern
Innsendt av Morten, har@ingen

Hei Geb!Ser med glede at du tar i bruk verdens mest rocka instrument, cittern på plata... veldig rått! Lurte på når Roadworks unplugged kommer?
Morten

Det blir kanskje en Roadwork fra vår konsert under festspillene i Bergen i mai i år. Da improviserte Motorp. og Deathprod til en film anv den amerikanske kunstneren Joe Coleman. Da var citern i bruk igjen, og det ble to flotte kvelder på tape som nok vil finne veien til platepresseriet innen dette året om vi får tid.
geb


timothy's monster cover
Innsendt av sten ove toft

hvilken side er den egentlige forsiden på timothy's monster coveret?

den uten hvite felter.


halla!!!!!!
Innsendt av knut erik grøntvedt, knute.grontvedt@stud.lu.hio.no

Er denne plata i samme musikalske sjanger som "let them eat cake?" vi vil gjerne høre noe i samme sjanger som blissard, som er en jævlig bra plate. Hilsen to kæller fra Moss, som digger deres tidligere bra musikkmatriale.

den er vel en rendyrkelse av de mer orkestrale greiene på cake. sjanger er vel et underordnet spørsmål?


Veita borte...
Innsendt av Tor Erik Hagen, tor.erik@rent-a-web.no

Hallo, artig med ny plate a gitt :)Ser dere skal spille på Samfundet og Rosendal kino her i Trondheim, men blir det egentlig det samme som på Veita?Hva med Blæst?Keep on rocking (poping)

Veita er desverre borte, det skal bli kontorer i lokalene, så la oss endelig håpe at de gjør likemye nytte for seg for konsert kulturen i trondheim som Veita gjorde!!!
Blæst kan ikke ha rockekonserter pga støyklager fra resturanten ved siden av. Gleder meg til Samfundet, det er jo spesielle minner derfra oppgjennom årene, men ser med spenning frem til Rosendal kino, der spilte Motorp sin andre konsert noensinne, før min tid.
geb


Danelectro
Innsendt av Junio, Juninjoo@Hotmail.com

Bent, hva heter danelectro gitaren du bruker?

jeg har to "jerry jones" gitarer:
den ene er en 12-sting shorthorn, og den andre en 6-string longhorn barytongitar. har dessverre ongen orginale dano'er, men jerry duger!


The Tussler
Innsendt av Thomas Aasbakk, tmaasbakk@hotmail.com

Hei! Jeg har hørt at det er snakk om ny utgivelse sammen med H.L. (The Tussler). Lurte på om dere kunne gi noen bekreftelse på dette...?

ingen konkrete planer for nye ting,men en gjenutgivelse av Tussler-skiva på CD ser ut til å være på gang. det finnes noen u-utgitte låter i hvelvet,og vi får se om noen av disse kommer gjenom nåløyet...


espana??
Innsendt av zeb

Har dere noengang spilt i spania??

aldri spilt der, bare vert der på interrail.
Vi håper at det skal la seg gjøre om ikke lenge. Hellas er nytt av året, så det gleder vi oss til.
geb


Snart slutt?
Innsendt av Buman, buman@online.no

Den nye skiva Phanerothyme er etter min mening en smule kommersiell, sett i forhold til hva dere har gitt ut tidligere. Dere har, hvis jeg husker rett, selv sagt at dere går for en mer pop-aktig plate, og ikke den tradisjonelle Motorpsycho rocken. Refrenget til "Go to Carlifornia" (spor 5) er jo nesten komisk. Er disse pop / komersielle partiene ment ironisk? Og kanskje et signal om at dere snart legger instrumentene på hylla?? PS: "Painting the Night Unreal" = bra metafor(tittelen) / bra sang! Sees på Rockefeller 19. okt.

hei Snah her. Man kan jo legge hva man ønsker i det vi gjør og Go to Cal er det mest allsangvennelige refrenget på en stund men så lenge vi synes det er kick å synge flerstemt så får vi heller risikere komiske utfall iblandt.


tusler
Innsendt av ezben, esbensin@hotmail.com

hvem er den beste tusleren?

tusling er min spesialitet
geb


Joplin' the night
Innsendt av Radovan Njålovic, @:o)

Soundet helt på begynnelsen av Painting The Night Unreal, etter horna, høres ut som Summertime med Janis eller noe sånn. Tilfeldig? Neppe! Fin sang, forresten! Synes jeg hører litt Paul McCartney der også, jeg?

egentlig mer chet baker/humble pie kanskje?
i alle fall helt MP nå.


Napster & Co
Innsendt av Nicolai Growe, meandmybrother@bluedrum.de

sorry, i cant speak norwegian, my question: What do u think about mp3, napster, morpheus and stuff like that, do u think bands earn too much and so its no problem, this is good commercial or only the one who buys our records is allwoed to listen to them?

I don't know. I hear that some of the people that download the most are also the people that buy most CDs.
For smaller bands can it be a great tool, but for Metallica can it be a lot of money loss.
The future's always scary, and I guess it's always been like that.
geb


Steely Dan
Innsendt av Geri H

Hei Motorpsycho! Hvordan liker dere Steely Dan? Syntes ærlig talt jeg kan høre litt forkjærlighet for de gode, gamle når jeg hører på "Phanerothyme"? Harmonerer ikke helt bra med Kiss, gjør det vel?

jeg har aldri hørt Steely Dan,så jeg vet ikke helt hva jeg skal si... Baard er fan,dog ;kanskje han har smuglet inn noe?


Vil du ha en orange til snah?
Innsendt av superfuzz, post@impuls.no

Jeg har for mange og fargen passer ikke til sofaen. OR120 + Orange 4 x 12" kasse, alt overhalt jevnlig hos Per Arne på lufthavna.La naboen skjelve, spell på 11.

Takk, men jeg har så det holder. Er heller på jakt etter mindre røramper eks små Fender forsterkere. Skulle ikke være no problem for deg å få avsetning på stasen. Det er gromme saker.


Roadworks vol.3
Innsendt av Espen Larsen, larsan1975@hotmail.com

Kommer det nok en Roadworks utgivelse? (Evt. når?)

helt sikkert.
når?
når vi har noe superkult å gi ut. kom med tips!!


Phaseout
Innsendt av Sturla, sturlakv@stud.ntnu.no

Why do you do the things you do?

you say...


TV-shows
Innsendt av Andre, hakke@mail

Halla !Skal dere opptre på noen norske tv-shows denne uke?
Andre

Vi gjør playback på TV2 fredag hos HC andersen, vet ikke om vi klarer det!! Skal entur på underholdnings nyhetene i kveld TV2.


tips fra Albini
Innsendt av Jeroen (Groningen, Nederland), boozeroony@hotmail.com

Hei, tips fra Steve Albini om beste veien å starte band: 'Buy good microphones'. Så klart at alt skal skje med hyggelige folk også, men har dere også like brukbare tips? Hva er viktigt? -jeroen (trur han er på rett vei gjennem å kjøpe en fin Ampeg nå på lørdag)

finn bra folk med de samme ambisjonene du har. vanskeligere enn det høres ut,men essensielt!


Stickman Festival
Innsendt av Espen, ertersuppe@hotmail.com

Hva kan en langveisfaren trønder vente seg på Stickman Festival i Hamburg 13 October? Det er ingenting å utsette på potensialet til de 5 aktuelle artistene, men... Vil det bli en opplevelse det er verdt å bruke mye penger på?????
Hilsen Steinkjergutt.

Vi vet ikke hva du kan vente deg, men vi gleder oss til mange gode band som også er våre gode venner.
Tror det kan bli noe du angrer på at du ikke fikk med deg om du først har hatt lyst!
geb


Hr. Cave
Innsendt av Kaz

På "This is Motorpsycho"-videoen mener jeg å observere Nick Cave spasere forbi i bakgrunnen etter en konsert i Nederland / Tyskland eller lignende. Kommentar?

jepp. han spilte i Groenigen samme dag, og stakk innom etterpå. hyggelig kar.


Turnedokumentar?
Innsendt av Jon Bråtveit, jbraatveit@hotmail.com

Hei! Får vi noen gang se en turnedokumentar med Motorpsycho? Dessuten kan det nevnes at "Trust Us" T-skjorta slår godt an ute i den store verden. Lett å få venner med den på kroppen!
Jon

Det har vert et mål de siste årene å få en moderne utgave av This is Motorpsycho fra 95, men det har ikke latt seg gjøre økonomisk og praktisk enda dessverre, men vi sitter på så mange videoer som vi kunne tenkt oss å få gjodt tilgjengelige for fansen, og da hadde en slik video dokumentar vert et bra sted å få dem ut.


perfekte låt
Innsendt av Kenneth

Hvem har skrevet den perfekte låt (hvis det går an), i så fall hvilken låt er det?

ingen.
det er derfor det er noe poeng i å prøve.


Norske band
Innsendt av Per Eirik

Bortsett fra Turbonegro, er det noen norske band dere liker skikkelig godt?

jada.
dipsomaniacs, euroboys, jaga jazzist, supersilent, osvosvosv.
det finnes plenty bra ting i norge for tiden: hurra!!


9–4
Innsendt av Josha

Er det sant at dere øver hver dag fra 9-4, som om det skullevære hvilken som helst annen jobb...?

hei her er Snah. Man kan vanskelig sammenligne dette med en staight jobb. Vi er alle rimelig skjerpa i kroppen på formiddagen og det har praktisk falt seg slik de siste åra å legge musikktreninga til dagtid,med det uinteressant hvilken tid på døgnet vi "jobber" bare det blir gjort.Dessuten har vi ingen vinduer i bunkersen så der inne er det alltid natt.


Engelsk Tour?
Innsendt av Holger Lenmann, toholen@hotmail.com

Kommer dere til oey-riket i loepet av HoesteN, Evt. paa nyAaret? Og, Gratulerer saa meget med de to siste utgivelsene som har banka seg inn paa undertegnedes topp 10 liste! + Har psycho noen egne Norske Favoritter i myldere av oppadstormende band og artister?

Vi har planer for Englands turne i April mai engang, desvverre har vi ikke tid på høstturneen vår.
geb


Studio
Innsendt av knut lie, klie@sol.no

Hvordan var det og være i ett skikkelig moderne studiomed alle dets muligheter?

flott!
Athletic i Halden er superbt,men det var moro å jobbe litt på protools også : forandring fryder og uffe er en helt og alle hjerter fryder seg.
ADAT to the amish!!!


matt burt
Innsendt av Amy Hunting, amyhunting@hotmail.com

Skal dere jobbe med Matt Burt igjen?

Jeg harjobbet litt med han i forbidelse med hans nye plate, men det ble lagt på is da han hadde nok med å ikke bli kastet ut av landet, det stoppet kontinuiteten i prosjektet, men vi prøver igjen snart.
geb


Tidenes norske plateutgivelse
Innsendt av Espen Larsen, larsan1975@hotmail.com

Hvilken norsk plateutgivelse mener dere er den viktigste i og for norsk musikk?

bestandig vår neste...


takk for alle spørsmål!
vi beklager,men må stikke nå.
Bent