home

  [media stories: norwegian: 2000]Motorpsycho - Tar kaka!!!

Article / Interview around the LTEC-success taken from the
Norwegian newspaper
VG, 2000-03-09
Article found, transcribed, sent in by Ole Jacob Solberg and Kristoffer.


"Let Them Eat Cake" øverst på VG-lista.

Det tok Motorpsycho ti år i norsk rocks førstedivisjon før de nå endelig-for aller første gang - har vært å finne på toppen av begge VG-listene i løpet av tre uker!

Først skjedde det med "The Other Fool EP" på singel lista, og i dag smeller albumet "Let them eat cake" rett til topps på albumlista.

Når det først skjer, er det jo en moro freak-greie å ta med seg. Slike førsteplasser er vi ikke akkurat vant til i vårt univers, bemerker en nøktern Bent Sæther. For "Let them eat cake" er nemlig ikke en drivende tung rock'n roll-plate fra det typiske universet til Motorpsycho, snarere en lett og lys plate atskillig nærmere poplandskapet. Men tro nå ikke at de har forlatt rocken.

De syv hardrock-låtene som ikke passer in her, er allerede mastret og sendt til Man's Ruin i USA, som skal gi den ut der borte. De er dessuten klar med del to i live-serien, et konsertopptak fra 1995 sammen med The Source, som utgis når det blir tid. Gebhardt kommer med soloalbum og en ny single med tilhørende B-sider er klar når Motorpsycho legger ut på turne i mars.

Med et nytt medlem, Baard Slagsvold (Fra Tre Små Kinesere). Han spiller jo piano som en jazz-legende og bass some en kineser. Dessuten kan han synge bra. Konsertene våre har kanskje vært litt endimensjonale de siste årene, men med Baard på plass kan vi legge litt mer vekt på flere ting, blant annet det akustiske. Det kan bli bra, sier Sæther.

Da VG snakket med med trioen under Roskilde-festivalen i fjor, la ingen av de tre skjul på at de var lei. Men ikke nå lenger. Vi måtte rett og slett ta ferie i fjor. Resten av Europa har allerede slukt sin del av Motorpsycho. Allerede i desember gjorde de rundt 60 Magasinintervjuer på kontinentet, nederlandsk fjernsyn har vært i Trondheim og laget dokumentar om bandet og "Let Them Eat Cake" skal ut i absolutt hele Europa. Hyggeligst er kanskje skammrosen fra prestisjetunge New Musical Express (NME) som har gitt platen åtte av ti mulige poeng.

Stein Østbø