home

  [media stories: 2001: norwegian]
MOTORPSYCHO FYLTE STORSALEN

Review of the first Trondheim show / 2001-09-14
taken from the Norwegian e-zine
WAYOUT, September 2001.
Norwegian. Found at the wayout site by Kristoffer.


Motorpsycho - live  

Tittel:     Psychomotorisk
Artist:     Motorpsycho
Sted:     Samfundet, Storsalen
Dato:     14.09.2001
URL:     http://motorpsycho.fix.no/
Rating: 5 pout of 6For første gang dette semesteret var Storsalen smekkfull, når byens egne rockesønner skulle presentere sitt nye livereportoar.

Stemningen var stor allerede før Motorpsycho kom på scenen fredag kveld, og trofaste fans stemte i med allsang som oppvarming. Salen var fylt til siste sete, og trengselen var stor foran scenen. Ville Motorpsycho innfri med sitt nye låtmateriale live?

  Motorpsycho - live

En forsiktig start med Bedroom Eyes fra Phanerothyme ga liten pekepinn på lydkvaliteten, men på For Free merket vi at har var det grøt i forsterkerne. Men det meste var rettet i løpet av sangen, i alle fall såpass som man kan regne med i Storsalen. Mange har vært skeptiske til om de nye låtene vil fungere live, så mye arrangement det etterhvert har blitt på Motorpsycho's to siste CD'er. Men vi kan fastslå at det ble en kveld med hjemmeseier, melodiene får et ekstra trøkk på scenen og salens psychonauts sang med på alle av de gamle sangene, og noen av de nye.

Av gammelt materiale fikk vi bl. a. Hey Jane, Trapdoor og The Nerve Tattoo. Ellers var det konsentrert om låter fra de to siste platene. Blandt de nye låtene er det Go To California som virkelig løfter salen, selv om Baard Slagsvolds keyboard hørtes vel surt ut. Motorpsycho spilte seg stor opp utover kvelden, og mått to ganger opp for ekstranummer, hvor de avsluttet med Taifun fra Trust Us – episk storslagent. Med tanke på at det enda er tidlig i konsertsesongen for Motorpsycho, er det betryggende at de allerede har formen inne – om ikke toppformen. Se opp europa, Motorpsycho er på vei!

Frode Hansen