Camp Motorpsycho » General

Ole Paus & Motorpsycho Gud bevare landsbyen min

(17 posts)
 • Started 1 month ago by cloudhawker
 • Latest reply from The Other Anders

Tags:

 1. cloudhawker
  Member

 2. kjellepelle
  Member

  Nice , slightly countrified Grateful Deadish tune.

  Posted 1 month ago #
 3. TraktorBass
  Member

  T.I.T.S. feat. Ole Paus 🤷🏻‍♂️

  Posted 1 month ago #
 4. Bartok
  Member

  👌

  Posted 1 month ago #
 5. Bartok
  Member

  Love it! Nice roadtune, rolling along. Very TITS agree, didn’t expect the country vibe at all. The guys do a nice job (of course), even sweet background harmonies:) and Thomas, great. Nice w something immediate once in a while. Reminds me of the early 00s MP. I really get that this must have been an adrenaline rush for Paus, going from the more, hm, slow, to this.

  Posted 1 month ago #
 6. yeah, really great tune

  Posted 1 month ago #
 7. Tobo-Potato
  Member

  Ole did a 10 minute interview on television today. TV2's "God morgen Norge". He only touches on the cooperation with MP at the end. For subscribers only: https://sumo.tv2.no/nyheter/god-morgen-norge/god-morgen-norge-2019-episode-1159-1522762.html?showPlayer=true&start=6301

  Posted 1 month ago #
 8. tkm
  Member

  Intervju med Bent og Ole Paus i dagens aftenposten:

  Ole Paus: - Skal man først gjøre det igjen, må man ta det helt ut
  Robert Hoftun Gjestad
  Og han er fortsatt irritert.
  Ole Paus:- Skal man først gjøre det igjen, må man ta det helt ut
  - Du la vel opp i 2013, du?

  J a, jeg gjorde det. Og jeg mente alvor. Virkelig. Men man kan ikke beskytte seg mot alt her i livet, og dette var noe som jeg ikke hadde regnet med, sier Ole Paus.

  Rett overfor ham bak scenen i Operaen i Oslo sitter Bent Sæther. Til daglig bassist og låtskriver i rockebandet Motorpsycho, her som produsent og medmusiker på Ole Paus’ kommende album Så nær, så nær .

  - Vi ble lurt. Ole ble fortalt at jeg ville produsere en plate med ham, jeg ble fortalt at Ole veldig gjerne ville at jeg skulle produsere ham. Ingen av oss hadde tenkt tanken en gang, men så hadde vi et møte og fant det interessant, sier Sæther.

  Drøy uke siden
  Albumet kommer i januar, men den første singlen Gud bevare landsbyen min ble sluppet for en drøy uke siden. Det er definitivt lyden av to verdener som smelter sammen. Visesangeren Paus velkjent pratende med et gitartungt Motorpsycho duvende under.

  - Faren for artister i min aldersgruppe er at enten vi vil eller ikke, blir vi så fornøyde med det vi har gjort, at vi forsøker å gjøre det om igjen. Og verden trenger virkelig ikke flere øvelser i ting vi allerede har gjort.

  - Det var vel derfor du sluttet i 2013?

  - Riktig. Jeg var ferdig med både bransjen og det å skrive, men for meg er dette en drøm som blir drømt skikkelig. Det hadde ikke blitt en ny plate uten dette samarbeidet, og skal man først gjøre det igjen, må man ta det helt ut, sier Paus.

  For Bent Sæthers del hadde det ikke blitt plate om en annen visesanger enn Ole Paus dukket opp.

  - Det handler om det litt slitte ordet integritet. Ikke på grunn av hans posisjon, men potensial. Ole Paus kan si ting som ingen andre kan, og evner å si det, sier Bent Sæther.

  - Ikke alle syklister er snille
  72-åringen Paus smiler godt av ordet «potensial». Det er hyggelig fortsatt å bli kalt lovende i hans alder. Selv ser han da også på dette som en start.

  - Nå vet jeg at jeg bare så vidt har begynt, for dette åpner så mange muligheter jeg aldri har tenkt meg selv som en del av. Nå føler jeg at jeg har et uttrykk som kan utvikles fullstendig. Her er det snakk om et nytt liv før døden, og det er morsomt, sier Paus.

  Alt er likevel ikke bare gøy i ordene han har skrevet til Så nær, så nær . Han beskriver tekstene som både svartere og samtidig mer håpefulle enn noe han har skrevet tidligere. Samtidig er også den irriterte satirikeren Ole Paus tilbake.

  Denne gangen går det blant annet utover nybygg, høyhus, Barcode og Oslos byrådsleder Raymond Johansen i låten Fest i hovedstaden .

  - Dette er ikke noe jeg jukser med, for irritasjonen mot miljøhovedstaden er ikke liten, altså. Jeg snakker ikke om bomringen, den driter jeg i. Men jeg synes det er utrolig hvor mye som skjer over hodet på alle som bor her, med påstanden om at det er «praktfullt». Og vi blir ikke spurt. Du kan si hva du vil om Raymond Johansen, men jeg er ikke sikker på om vi har samme smak. Men han er bombesikker på det.

  - Hva er det som irriterer deg?

  - Noen må hviske til politikerne at selv om det kommer som et sjokk på dem, så er ikke alle i byen syklister. Det er ikke sikkert at alle syklister er like snille. Og det er ikke sikkert at slemme syklister blir snillere av å få egne gater overalt, sier Ole Paus.

  - Huff, nå snakker jeg skikkelig som 72-åring skal, altså. Det viktigste er at dette er morsomt å skrive igjen. Dette er et privilegium du har når du blir gammel; da kan du sitte og ergre deg, sier Ole Paus.

  Paus vil oppleve mer
  Så nær, så nær slippes i slutten av januar neste år. Noen uker etter skal komboen Paus og Motorpsycho ut på turné og blant annet spille to snart utsolgte konserter i Operaen. Produsent Bent Sæther innrømmer at det blir en utfordring å finne balansen mellom svaktsyngende Paus og hans mildt sagt støyende band, men regner med at man finner ut av det også.

  Ole Paus ser videre fremover.

  - Nå har vi opplevd hverandre, og det har vært bare godt. Det er en rar følelse, men jeg ser ingen grenser for hva vi kan skape sammen. Jeg er villig til å gå veldig langt for å oppleve en runde tilsammen med dere og se hva det kan bety i et liv. For dette har vært veldig stort.

  Posted 1 month ago #
 9. cloudhawker
  Member

  The crux of it, in English:
  - both parties were tricked into it, being told that the other wanted a collaboration...
  - a very enthusiastic Ole Paus!
  - he found writing music fun again, after thinking he had made his last album six years ago (he's 72)
  - lyrically dark but hopeful, with a bit of angry old man thrown in (classic Paus, it seems)
  - he feels it has just begun, and that it opens up new possibilities
  - strongly hints that he wants to work more with Motorpsycho: "I am willing to go far to experience one more round with you (talking to Bent) and see what this can mean to a life. Because this have been big, very big."

  This collaboration is perhaps a bit difficult to understand for non-Norwegians, but I find it pretty awesome, Ole Paus being a bit of an elder statesman in Norwegian music, very much respected throughout. Busloads of integrity and a strong will to do his own thing and to say it as it is. As Bent says in the interview, this is the only person from the old Norwegian acoustic scene they would ever want to work with.

  Posted 1 month ago #
 10. Tomcat
  Member

  Tusen takk ... European tour with album No. 2 then (incl. hint vom Anders

  Posted 1 month ago #
 11. cloudhawker
  Member

  Exactly. With subtitles.

  Posted 1 month ago #
 12. tkm
  Member

  Record available to pre order at big dipper. Limited edition on orange vinyl

  Posted 1 month ago #
 13. kjellepelle
  Member

  Utube

  Posted 1 month ago #
 14. tkm
  Member

 15. suntripper
  Member

  I note the absence from this project of the name 'Motorpsycho'.

  Posted 1 week ago #
 16. otherdemon
  Member

  I note that there are 10 songs in 52 minutes.
  That's long by Ole Paus' standards, but short for MP

  Posted 1 week ago #
 17. "Tack" is Swedish. "Takk" is Norwegian.

  Posted 1 week ago #

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.