Camp Motorpsycho » General

Nice chat in Adressa

(2 posts)

Tags:

No tags yet.

 1. mikke
  Member

  En gang TNT-fans, alltid TNT-fans

  Samme dag som Motorpsycho kan vinne Spellemannpris for fjorårets beste rockalbum, gir veteranene ut nytt album.
  Viser sine hardrockrøtter Hans Magnus

  Viser sine hardrockrøtter Hans Magnus "Snah" Ryan og Bent Sæther møttes første gang på TNT-konsert i Steinkjer på 80-tallet. Siden har de hengt sammen.

  Ole Jacob Hoel

  Publisert: 15.04.2021 21:06

  - Noe må man jo finne på i tider som dette, sier Bent Sæther og Hans Magnus 'Snah' Ryan da vi møter to tredjedeler av bandet på kafé i forkant av utgivelse av nok et Motorpsycho-album.

  «Kingdom Of Oblivion» ble gjort ferdig allerede i fjor sommer, så Bent var spent da han fikk albumet på vinyl for noen dager siden og det var duket for gjenhør. Det ble tommelen opp!

  - Vi er alltid spent på mottagelsen blant de som følger bandet. Vi vet jo ikke hvor stor sjanse det er for at helt nye oppdager oss. Det er jo ikke sånn at et nytt album innebærer en revolusjon i interessen. Det skjer ikke mange ganger i et bands utvikling. Hos oss var det «Demon Box» i 1993 som innebar et virkelig vendepunkt for bandet, sier Bent Sæther.

  Allitd et indieband fra Bergen: - Stas å bli nominert, men fredagens spellemannpris i rock går nok til et indienband fra Bergen som vanlig, tipper Hans Magnus "Snah" Ryan og Bent Sæther.

  Men samtidig har de tre siste albumene, gjerne kalt Gullvåg-triologien, innebært nok et oppsving i en bemerkelsesverdig lang og innholdsrik karriere. Spesielt da det siste albumet i trilogien, «The All In One», som kom i fjor. Den innebar nok en spellemannominasjon i rock for bandet. Kategorien rock i Spellemannprisen har i alle år vært reservert band i starten av karrieren, med Motorpcyho som unntaket som bekrefter regelen.
  Alltid et indieband fra Bergen

  - Vi hadde ikke en gang meldt oss på, Spellekomiteen ringte plateselskapet og purret. Det er fint å bli nominert, å bli regnet med. Men vi får jo ikke prisen, den går nok til et indieband fra Bergen som få har hørt om før prisen og som folk sjelden hører noe om etterpå, sier Bent Sæther.

  Det er ihvertfall få forunt å ha en så langvarig og innholdsrik karriere som Motorpsycho. De har gjennom 30 år gitt ut gjennomsnittlig over et album i året. Og tendensen er ikke dalene, tvert imot. Regner man fjorårets samarbeidsalbum med Ole Paus er «Kingdom Of Oblivion» deres tredje album på ett år.
  2019 bar frukter

  - 2019 var et svært aktivt år. Vi spilte et 60-talls konserter, var på turné i lange perioder i året, i tillegg til at vi var i studio i Frankrike flere ganger. Og det var da mesteparten av materialet også på «Kingdom Of Oblivion» ble spilt inn, forteller Hans Magnus og Bent.

  Men det var mange låter som ikke passet inn «The All In One», så de ble liggende. Da de tok dem opp igjen oppsto tanken om å gi ut et rent hardrockalbum, som en kontrast til de foregående mer ambiøse utgivelsene.

  Viser også sin myke side: Kassegitaren har vært med siden Hans Magnus Ryan og Bent Sæthers første album som Motorpsycho. Men aldri før har folkrockrøttene vært så tydelig som på det nye albumet.

  - Vi hadde fem-seks litt større rifbasert hardrocklåter, og kunne gitt ut dem som et helhetlig album. Men så dukket det etter hvert opp også en annen type låter, åpnere, mer akustiske pusterom, inspirert av britisk folkrock, forklarer Bent, som nevner pionerene innen psykedelisk folkmusikkk Incredible String Band og den legendariske britiske fingerpicking-gitaristen Bert Jansch som referanser til den delen av repertoaret på «Kingdom Of Oblivion».

  Potensiell vikar for Tekrø?

  Motorpsycho hadde ikke vært Motorpsycho om de ikke hadde tøyd formularet en hel del. Det skjer alltid noe mer enn det forventede i en låt. Ikke desto mindre er det tydelig hvor de har røttene sine. Når undertegnede antyder at Snah (Hans Magnus) ut fra hvordan han fremfører riffet på låten «The United Debaser» viser seg verdig som gitaristvikar i TNT, er det ikke bare for spøk at han utbryter:

  - Endelig, etter 30 år kommer anerkjennelsen!
  Da Bent gikk hjem til Snåsa

  Første gang Hans Magnus møtte sin sjelsfrende Bent var de unge tenåringer på TNT-konsert i Steinkjer.

  - De hadde alt, de hadde riff, de hadde scenelys, de hadde hår, de hadde tighte bukser som ikke overlot noe til fantasien, oppsummerer Snah. Bent var på det tidspunkt veteran på TNT-konserter. Han hadde allerede sett dem i Verdal, sjåføren hadde ikke orket vente på ham, alle offentlig transport var ferdig, og han måtte traske hjemover. Fra Verdal og hjem til Snåsa!

  - Jeg må jo bare ha fått skyss på deler av turen, men jeg husker ikke detaljene lenger, bare at flere av milene nordover ble gjennomført til fots, sier Bent.
  Godt i gang med nytt album

  Motorpsycho ble fort et band som initerte tilsvarende hengivenhet hos sitt publikum. Mange har vært med dem i svært mange år.

  - «Kingdom Of Oblivion»ble ferdiggjort for over et halvt år siden. Da er dere nå midt oppe i noe nytt?

  - Ja, vi er jo det. Men 2020 var ikke i nærheten av året før når det gjelder aktivitet. Vi spilte knapt ti konserter og planlagte studiobesøk i Stockholm og Sunnmøre måtte innstilles på grunn av pandemien, sier Bent. Men trommis Tomas Järmyr, Snah og Bent møtes daglig i øvingsrommet på Lademoen, og spiller inn musikk som fungerer der. De har også et filmprosjekt med teatergruppen De utvalgte, som de tidligere jobbet med på Trøndelag Teater.

  LES OGSÅ: Motorpsycho blir teatermusikere
  Flittige turer på Ladestien

  De vet de er privilgerte, at det ikke er de som verst rammet av pandemien, men de synes like fullt tilværelsen er stusselig.

  - Det er grenser for hvor mange turer du kan gå på Ladestien med bikkja, oppsummerer Bent, og begge tror nok at det var bare i den aller første perioden at deres nærmeste syntes det var stas at de plutselig var hjemme hele tiden.
  Det vil eksplodere i 2022

  Konkrete planer nå er å ha et par konserter på Lademoen 15. og 16. mai, og så er det noe i sommer, blant annet med Ole Paus under Olavsfestdagene. Det kan bli mer, men så kan det fort også bli enda mindre.

  -Men vi merker stor aktivitet med tanke på våren 2022. Det er tydelig stor tro på at ting vil ha gått i orden inntil da. Vi merker en enorm pågang nå. Det bookes som bare det i hele Europa, men altså for 2022. Og det er jo bare et år til, sier Hans Magnus Ryan optimistisk.

  Posted 3 months ago #
 2. odindahle
  Member

  What concerts are they playing at Lademoen in May?

  Posted 3 months ago #

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.