Konsertrapport Pusterviksbaren Gøteborg 27/3-98:

For en stor opplevelse! Dette var min 10. Motorpsycho-konsert, og uten tvil en av mine største opplevelser så langt i min tid som MP-fan. Konserten var som vanlig bra, men det som sitter igjen som det største inntrykket fra denne mars-kvelden i Gøteborg, var at jeg fikk gleden av å møte MP backstage etter konserten. Bent, Håkon og Hans Magnus var kjempehyggelige. De var veldig åpne og la villig ut om ting vi stilte dem spørsmål om. Dessuten fikk tatt endel bilder, som jeg ser frem til å få fremkalt!!

Konserten kom i gang ca. kl. 23.15, etter at et svensk band hadde varmet opp en stund (husker desverre ikke navnet på dette bandet). Da MP kom på scenen var stemningen stor i Pusterviksbaren. Salen var rimelig full med folk, og jeg kan anslå at det var i overkant av 100 mennesker tilstede. MP virket i storform denne kvelden, mye på grunn av at dette var den siste konserten på over en måned.

1. Un Chien D'space
MP har ikke for vane å starte med Un chien, men desto mer overraskende! En lang versjon (ca. 20 min), med en ny vri i midtpartiet, som jeg ikke har hørt før. Jeg tror flere av svenskene i salen syntes denne sangen var litt vel sær og lang!!

2. S.T.G
En glimrende låt, som fungerte perfekt helt til strømmen gikk mot slutten av låta. Bandet tok det med et smil. "Faen så lite strøm det er i Gøteborg" ropte Bent ut til publikum.

3. Waiting for the One
Mens lydmannen prøvde å få strømmen tilbake, tok Bent og Gebhardt fram kassegitaren og banjon, og satte seg på scenekanten. De klinte til med Waiting, og da var det tilløp til allsang i salen, spesielt fra kompisen min!!

4. Black Magic Woman
Mens lydmannen fortsatt prøvde å skifte kurser, så ikke all strømmen skulle komme på samme kurs, spilte de denne Fleetwood Mac(?)låta. De spilte den veldig rolig og lavt, slik at ikke strømmen skulle gå igjen. Sannsynligvis spilte de også en an "Blues-inspirert" låt etter Black magic Woman, men den vet jeg desverre ikke navnet på.

5. Young Man Blues
Strømmen kom endelig skikkelig tilbake! Da er det vel ikke noe som er mer naturlig å spille enn Young Man Blues? Som vanlig fungerte denne låta perfekt.

6. Superstooge
Denne synes jeg blir bedre og bedre for hver gang jeg hører den. Superstooge rocker skikkelig. Snah synger fantastisk!

7. Walking on the Water
En skikkelig godlåt, som er veldig bra Live. Denne låta hadde tydligvis mange i salen hørt før.

8. Psychonaut
En av de beste låtene fra Trust Us. Perfekt gjennomført.

9. Coventry Boy
Snah i storslag. Han synger så ømt og sart. En liten perle av en sang.

10. Flick of the Wrist
Jeg har aldri hørt denne bedre. En lang og mektig versjon.

11. Vortex Surfer
Etter flick..fikk Snah beskjed fra Turbo (MP's alt mulig mann) om at pusterviksbaren skulle stenge om 10 minutter. De måtte derfor gå i gang med Vortex Surfer. Jeg har en mistanke om at de egentlig hadde noen flere låter på gang etter Flick.., men at de rett og slett ikke fikk tid. VS var som vanlig en sterk opplevelse. Man får gåsehud av å høre denne låta.

12. Hogwash
Etter Vortex Surfer gikk MP av scenen, og da trodde jeg at konserten var ferdig, ettersom MP som regel avslutter med Vortex Surfer. Men de fikk tydeligvis dispansasjon til å spille en låt til. Gutta kom på scenen og spilte en lang og mektig versjon av Hogwash, som satte punktum for nok en vellykket MP-konsert for mitt vedkommende.

Etter konserten snakket jeg med flere svensker som elsket Motorpsycho. Denne konserten falt tydeligvis i smak for mange. Er det noe annet å forvente? Vi fikk også møte MP backstage, og det er en opplevelse jeg sent vil glemme. Takk Motorpsycho for en fantastisk kveld i Gøteborg. Space is the place.

Hilsen Thomas Tronstad

Back To Reports Page