Studentersamfundet, Trondheim 2.okt 1993

Studentersamfundets flyer for begivenheten.

Anmeldelse av Bernt Erik Pedersen, Adresseavisa.

Heltenes Hjemkomst

Hele byen var der, som det heter, da heltene Motorpsycho vendte hjem i triumf. En syv ukers Europa-turne ble avsluttet i Samfundet lørdag.
- Det her e'fett! Æ føle' mæ som Bruce Springsteen, sier en lykkelig, nesten vantro Bent når han mottar massenes gunst etter «Mountain». Storsalen er fylt til randen, billetter går på svartebørs, man må nesten klype seg i armen, er dette virkelig Motorpsycho fra Snåsa og La'mon? Jepp, Gutta er de samme, mens bandet har antatt fryktinngytende dimensjoner.
Det er et imponerende sett fra et band som har imponert før også, men aldri i så stor skala. Motorpsycho er garantert det mest ekstreme bandet som noensinne har fylt Storsalen. Noe mindre publikumsvennlig enn kveldens «Demon Box» er knapt fremført på en norsk rockescene. Den Gale Professor DeathProd tar over med utspekulert plagsom støy som får en til å lengte etter fredlig tungtrafikk.
Motorpsycho gjør akkurat det de vil, hvor de vil, når de vil. Best som vi tror vi vet hvor vi har dem, finner de på noe helt annet. Som kveldene avslutning «GoIden Core», en ny låt og desidert blant det beste Motorpsycho har gjort noensinne, Den starter rolig, som et møte mellom Cocteau Twins og Sonic Youth, og bygger seg opp til Motorpsycho tar fullstendlg over i et enormt klimaks.
Lokale hjerter svulmet av stolthet, For etter den deillge, utmattende føleIsen man får av en sånn konsert som har alt: satt vi igjen med den nesten urovekkende tanken: At dette bare er begynnelsen for Motorpsycho.

Back To Reports Page