ØREDØVENDE OG KONTANT

Gå ikke glipp av Motorpsycho!

Turnéåpning:
Motorpsycho (Snah - gitar, Bent - bass og Gebhardt - trommer)
Sted: SubCircus, Tromsø
Publikum: ca. 400 (utsolgt)

TROMSØ (VG) Se opp for Motorpsycho! Snah, Gebhardt og Bent mener alvor når de nå legger ut på veiene i Norge med den tyngste konsertpakka og det blodigste lydvolumet i manns minne.

Med det beste norske rock-albumet på mange år i ryggen, var det duket for en forrykende konsert i Tromsø i går kveld. Og gitarist Snah, bassist Bent og trommeslager Gebhardt la jaggu meg inn det tyngste giret fra første sekund med «Starmelt» fra sitt nye album.

Deretter fulgte en bulldosertung killerutgave av The Who's «Young Man Blues», som brakte stemningen rett i taket. Jo da, Motorpsycho spiller fletta av hvem som helst, når de er i humør til det som i går kveld.

Et monster

Jeg tør garantere at noe slikt har dere aldri før hørt på noen norsk scene fra et norsk band. Motorpsycho er på sitt aller beste et realt monster, en slags levende band-organisme, hvor alt slett ikke er perfekt, om noen trodde det. Dessuten er hverken Bent eller Snah noen store sangere, men det fungerer i dette formatet.

Og - som vanlig - går det litt opp og ned. Her er det ikke snakk om å kopiere låtene tone for tone, slik de blir servert på albumene. På den annen side er det nettopp slike faktorer som gjør det lett å like Motorpsycho, som aldri er statiske eller forutsigbare.

En konsert med Motorpsycho byr også på en fysisk opplevelse - som for eksempel når de tråkker til for alle kluter på «You Lied» så brystbeinet vibrerer av de voldsomme lydsvingningene. Men Snah, Bent og Gebhardt kan også brekke opp det hvitglødende øset og lirke ut finurlige instrumentale detaljer i beste progrockånd.

Melodiøs nerve

Melodiøse perler som «Pills, Powders and Passionplays» er det også rom for. I det hele tatt finnes det en melodiøs nerve i omtrent samtlige låter, uansett hvor intrikate de er.

Faktum er at du blir ganske oppstemt og opprømt av Motorpsycho, som ikke har noe problemer med å skape en god følelse i salen.

Det skulle for øvrig bare mangle - med den spillegleden Motorpsycho la for dagen, inntil en alt for knapp tidsfrist tvang meg ut i det tette snødrevet i ishavsbyen etter en drøy time.

Du har med andre ord en spennende opplevelse i vente fra et band som elsker det de holder på med, når Motorpsycho i nær fremtid entrer en scene i nærheten av der du bor.

Gå for all del ikke glipp av dette bandet, men glem ikke ørepropper.

ESPEN A. HANSEN anmelder

Back To Reports Page