home

  [record reviews: aadap]Kompromissløse

Review of AADAP taken from
TRØNDERAVISA - FILTER, 1997-02-26.
In Norwegian.


MOTORPSYCHO:
"Angels And Daemons At Play"
Sony Music

Disse gutta tar ingen hensyn. Med snåsningen Bent Sæther i spissen sleiver Motorpsycho innom det meste. Kompromissløse fyrer de løs fra vante og uvante vinkler. Kun basert på egne idéer og innfall. Om det selger eller ikke, tenker ikke trioen Bent, Snah eller Gebhardt det minste på.
Og det er nok nettopp derfor «Angels and Daemons at Play» kommer til å selge som et skudd. Kanskje ikke så veldig mye i Norge. Desto mer i utlandet. Motorpsycho er nemlig et kultband i mange kretser, mest utenlands.
Å sette Sæther og kompani i bås blir vanskeligere og vanskeligere for hver plate de gir ut. I begynnelsen var de ei bråkete speedtrash-gruppe som måkte på i 100. I dag en sammensatt trio fulle av musikalske aspekter.
For på «Angels and Daemons at Play» går støyen og de akustiske perlene hånd i hånd. Melankolske stemninger og nydelige melodilinjer brytes opp av eksperimentelle kunstpauser før trioen igjen fyrer metallrocken løs fra hoftehøyde. Av og til litt vanskelig å bli klok på.
Et lite spørsmålstegn ved lydbildet. En litt skjærende diskant skaper en illusjon av at plata preges av dårlig produksjon. Garantert med vilje det også...
For Motorpsycho gjør akkurat hva de vil. De utforsker og utfordrer. De forvirrer nok mange, men vinner flere. Kjøp plata og bli med på en musikalsk vandring full av overraskelser. Likevel er dette et helstøpt produkt. Sannelig ikke verst...

Per-Magne Midjo