home

  [record reviews: aadap]Norges beste på mange år!

Anmeldelse av AADAP fra
VG, 1997-02-15.


Motorpsycho:
«Angels and Daemons At Play»
(Sony)
Rating: 6 out of 6


Endelig! Albumet «Angels and Daemons At Play» med trioen Motorpsycho fra Trondheim har stoff i seg til å bli en moderne norsk rockklassiker.

Bent - live Store ord, men for en gangs skyld er det dekning for å sløse med superlativene.

Det fine med albumene til Motorpsycho er at du - for hver låt som dukker opp - aldri vet hva som venter deg rundt neste sving. Nettopp derfor er trioen fra Trondheim Norges mest spennende rockband!

Motorpsycho er kort sagt et band for folk som virkelig elsker musikk.

Gitarist Snah, bassist Bent Sæther og trommis Gebhardt legger heller ikke skjul på at de rett og slett lager musikk de selv kan tenke seg å høre, uten å skjelne til hva folk flest hører på.

Følgen er selvfølgelig at Motorpsycho aldri kan bli folkehelter.

Gjennomarbeidet

Det spiller ingen som helst rolle; med «Angels and Daemons At Play» har trioen skjenket oss et gjennomarbeidet album blottet for svake låter. Jeg vil faktisk gå så langt som til å hevde at dette er det beste norske rockalbumet på mange år.

Motorpsycho har maktet å skape seg en særegen stil og et eget uttrykk, hvor blant annet det sprø lydbildet og den litt skarpe, men likevel romslige produksjonen er en viktig faktor i gruppas egenart.

Motorpsychos evne til å brekke opp låtene sine med pussige mellomspill og «luftlommer» av intrikate detaljer, små løkker av støy og annet snadder, er fascinerende.

Andre norske band har her mye å lære når det gjelder å utnytte naturlige pauser i musikken for å understreke eller forsterke en stemning.

Jeg vet ikke om noe annet band her på berget som med største selvfølgelighet kan piske opp et hvitglødende metal-kjør, deretter legge inn en kontant rocklåt, kverne ut prog-rock i maratonformat og i neste øyeblikk spinne en lettbent poplåt.

Hør «Walking On The Water», «Pills, Powders and Passionplays», «Un Chien d'Espace», «Like Always», «Stalemate» og du har spennvidden i et nøtteskall.

På en annen side: Hva annet kan du vente av et band som digger Robert Fripp, Richard James, Agnes Buen Garnaas, Deep Purple, Kiss, Sun Ra, Captain Beefheart, John Coltrane og The Beatles?

Det er bare å ta seg av hatten for Motorpsycho.

Espen A. Hansen