home

  [record reviews: let them eat cake]Helt kake

Review of Let Them Eat Cake taken from the
Norwegian magazine
BACKSTAGE, #1 / 2000.
Norwegian. Transcribed and sent in by Kristoffer.


Motorpsycho: "Let Them Eat Cake" (Sony Music)
Rating: **** (4 out of 6)

Trøndertrioen Motorpsycho har det siste tiåret knapt kunnet skru på forsterkeren uten at halluja-brølene kunne høres helt opp fra de urbane musikk-konstablene i hovedstaden (og andre steder). Om det alltid har vært like fortjent? Nåja.

Uansett. Motorpsycho har alltid vært både varierende og kreative. To sider av seg selv som de får vist fram i full blomst på Let Them Eat Cake. Her er de tunge drønnene og de harde slagene byttet ut med et helt annet lydbilde. Akustiske gitarer har tatt over for de støyende elektriske, piano er blitt brakt inn. Blåsere. Det samme med strykere (utnyttet til sin fulle effekt, sammen med en finurlig twang-gitar i åpningslåta The Other Fool).

Det er ingen overdrivelse å si at dette er nokså laidback saker. I alle fall til Motorpsycho å være. Det er psykedelia (f.eks. koret og tangentene på Never Let You Out). Det er lett, men samtidig dystert. Til og med rene jazz-elementer (Whip That Ghost) er det blitt plass til i denne "lette" versjonen av Motorpsychos univers.

I det hele tatt har ikke Motorpsycho tatt det minste skade av at litt lys og luft har fått slippe til, enn si farger. At de tidligere 12 minutter er blitt kokt ned til tradisjonelle 4-5 minutters låter, gjør heller ingenting.

Referanselista fra rocken anno 1966-72 er endeløs. Motorpsycho har hentet elementer her og sjangerdeler der og bakt det hele sammen til sin egen lille velduftende kake. Velbekomme.

Erik Munsterhjelm