home

  [record reviews: let them eat cake]
Motorpsycho
Let Them Eat Cake

Review of Let Them Eat Cake taken from the
Norwegian newspaper
NATT & DAG, 2000-01-29.
Norwegian.


MOTORPSYCHO
Let Them Eat Cake
(SONY)
Rating: 5 av 6

Nytt år, ny Motorpsycho-skive. Det sa vi i fjor også, hvis jeg ikke husker feil. Men alt er ikke som før. Motorpsycho slapper litt mer av denne gangen, og det kler dem godt.
Det var nok meget lurt av trønderne å gjøre noe litt annerledes for en gangs skyld. Selv den mest fanatiske tilhengerskaren er nok klare for litt nytenkning. Jeg har ikke noen problemer med å forstå det storslagne ved bandets buldrende, episke riffmonstre - men det ble etterhvert mer en formel, en genre. Og da forsvinner mye av magien.
Men altså: Let them eat cake er deres mest interessante skive på mange år. Bandet har alltid vært lekne, men denne gangen har de tydeligvis gravet ekstra dypt i sin notorisk gedigne platesamling. Det er mange akustiske instrumenter, mye blås og stryk, Beach Boys-piano, "drømmende lydlandskaper", og å-så-tidsriktig neopsykedelia. Åndsfeller: Flaming Lips, Kula Shaker, Kåre & The Cavemen. Som vanlig skurrer det litt med den forsinkede oppdagelsen av musikalske "trender", men posten kommer kanskje litt seint til Trøndelag.
En følelse av at materialet ikke alltid helt strekker til er også til stede. Det er synd, slike prosjekter bør jo gjerne være 100% gjennomførte. Men southern rock-instrumentalen "Whip that ghost (Song for a bro')" er bare dritbra. Fantastisk gitar. På den låten tangerer Motorpsycho den harde siden av tidligere nevnte Kåre & The Cavemen, for eksempel. Fortsett sånn.

Audun Vinger