home

  [record reviews: it's a love cult]Psychosnadder

Review of It's a Love Cult taken from the
Norwegian newspaper's culture pages.
BERGENS TIDENDE / BERGENPULS, 2002-10-01.
In Norwegian. Found at the bergenpuls site by Kristoffer.


Motorpsycho - «It's a Love Cult» - cover - front
 
Artister:
Motorpsycho

Fakta:
It's a Love Cult
Rock
Columbia / Sony

Bergenpuls mener:
1   2   3   4   5   6
 
Nå peker pilen oppover igjen.

Motorpsycho har hatt en litt merkelig utvikling - og en litt dalende kurve. Sist de ga ut et virkelig kongealbum var i 1998 med «Trust Us». Fjorårets «Phanerothyme» var ujevnt, bare toppene var av god gammel standard. «It's a Love Cult» er jevnere og mer helhetlig. Og låtene er også jevnt over av bedre kvalitet.

Et par av dem er akkurat slik vi husker gruppen fra 1993-98. Åpningssporet er en slik låt, «Custer's Last Stand (One More Daemon)» er en annen - tittelen mer enn antyder at denne kunne passet inn på «Angels and Daemons at Play», noe som er helt korrekt. Og så den gromme lyden, da! Det er nesten som man blir nostalgisk - og det av plater som ikke er gamle i det hele tatt.

Ellers strømmer 60-tallsreferansene på i rikt monn. Visst har trønderne i nesten hele karrieren vært påvirket og inspirert av sein psykedelia og tidlig prog. Men aldri har de lent seg så mye mot siste halvdel av 60-tallets grensesprengende toner.

Her er tydelige referanser til Airplane og Quicksilver, iblandet doser av den mer vimsete britiske varianten av syrerocken. Vi mer enn skimter «SF Sorrow» og liknende mesterverk. I tillegg til en god dose ur-prog.

«It's a Love Cult» har sine relativt streite poplåter og sine mer utflytende, drømmende passasjer. En del av albumet er enda roligere enn vi til nå har vært vant til fra Motorpsycho. Og Motorpsycho har også mikset inn noen jazzaktige arrangementer. Men de forskjellige stilartene og innfallsvinklene fungerer sammen, låtene utgjør et album og er ikke ti enkeltstående stykker. Hvem vet hva vi har i vente neste gang. Kanskje på tide med «The Tussler vol. 2»?

Olav Årskog