home

  [record reviews: it's a love cult]Helt der oppe – igjen

Review of It's a Love Cult taken from the
Norwegian newspaper
OPPLAND ARBEIDERBLAD, 2002-10-10.
In Norwegian. Found at the oppland-arbeiderblad site by Kristoffer.


Rating: 5 out of 6 MOTORPSYCHO: It's a Love Cult
(Columbia / Sony)

Like sikkert som at bysfrendene Rosenborg hver høst stikker av med seriemesterskapet og kvalifiserer seg til Champions League, så kommer Motorpsycho med et album som sikrer også dem deltakelse i det gjeveste selskap. Den sedvanlig førkomne ep-utgivelsen bebudet ikke all verden, men nå når fulltimer'n er her må jeg som så ofte før bare slå fast at trioen fra Trondheim har uhyre mye å by på. Bandet har for lengst plassert minst en fot i popen, og det endres ikke her, selv om It's A Love Cult er atskillig mer rufsete og mindre kalkulert enn de to forgjengerne.

Låtmaterialet er som vanlig skyhøyt, og bandet beveger seg innom et vell av stilretninger uten å miste seg selv på ferden; litt folk, litt prog, litt psykedelia, litt jazz, litt rock – og, altså, en stor dose pop. For «gamle» fans er Custer's Last Stand (One More Daemon) dessuten en sånn lang, svær greie som vi husker Motorpsycho noen år tilbake – innovative og lekne, men samtidig med et drepende kjør man gjerne lurer på hvor ender.

Jeg leste et sted at gruppa, etter 12 år og 14 plater, fortsatt føler seg i «startgropa» og har mye uutforsket musikalsk. Med den viljen til søken vi kjenner dem for, høres det både riktig og ærlig ut. Motorpsycho føles like interessante i 2002 som for ti år siden; forskjellen er at de nå har oppdaget hele fargespektret og pensler ut stadige nye nyanser.

Øyvind Lien