home

  [record reviews: phanerothyme]
../musikk-omtale:
Utgitt: 2001
Motorpsycho – Phanerothyme

Review of Phanerothyme taken from the
Norwegian website of the
MULTIMEDIASENTERET, 2001.
Found at the multimediasenteret.no site.

Motorpsycho - «Phanerothyme» - cover - frontDen eneste måten å utvikle seg og få selvtillit på, er å prøve noe nytt. Bra, Motorpsycho. Ikke bare for de tøffeste med MP-logoen på hettegenseren.

Jeg er ikke ihuga Motorpsycho-fan, og det trenger jeg heller ikke være. Sist album – Let Them Eat Cake – er tydelig forgjengeren til dette albumet, selv om den plata hadde litt mer punch. Trønderne overbeviser så saftig også med pop, og jeg holder med transformasjonen bandet har gått gjennom.

Det burde være pensum for popmusikere å spille rock først; Motorpsycho vet på den måten veldig godt hvordan de skal få driv i en enkel låt. Sammen med blåserekke fra Jaga Jazzist og et knippe klassiske musikere har dette albumet blitt en verdig popdebut for de verdensvante fra byen på landet. MTV spiller hiten "The Slow Phaseout" (why do you do the things you do...) fra Phanerothyme i ett sett. Men hva er Beach Boys-greiene på "Go to California" for noe? Nei, nei. Det blir en vaklende og blekblå kopi av originalen.

Jeg er ikke imot at MP går i nye retninger. Dette er pen pop med bra låter, en prestasjon, men likevel kan det vel ventes litt mer tyngde i lydbildet fra Motorpsycho?

for multimediasenteret.no
Vigleik Norheim