home

  [record reviews: timothy's monster]
Motorpsycho
"Timothy's Monster"

Review of Timothy's Monster taken from the
Norwegian newspaper
BERGENS TIDENDE, 1994-10-11.
Norwegian. Found and sent in by Paul Caspers.


Motorpsycho
"Timothy's Monster"
Harvest / EMI

De som av en eller annen grunn har oppfattet Motorpsycho som bare "et eller annet heavy-band", bør snarest kjøpe denne platen. For undertegnede er dette en av årets viktigste utgivelser. Motorpsycho er ingen døgnflue. De har jobbet steinhardt i lang tid for å skape det mystiske, nesten drømmende store uttrykket sitt. Og "Timothy's Monster" er et viktig skritt videre. En dobbel-cd uten nedturer.

Motorpsychos låter kiler i øret, irriterer, drar deg videre inn i et sært univers av slepende vokaler, vevre kor og akustiske gitarer, blandet med svart og hvit radiostøy, tung og forvrengt bass. Og raseri som bobler rett under overflaten. Samtidig er platen skimrende lyrisk. Hele albumet er velstøpt og styggvakkert produsert.

Dessuten har Motorpsycho tatt på seg en nesten overlegen mine. En sjelden selvfølgelighet som låtskrivere, som stemningsskapere. Bents bass er rimelig hypnotiserende, Snah har blitt bråmoden som gitarist, og Gebhardt dunker selvfølgelig i kulissene. "The Wheel" er en sånn suggererende motor-låt. En ren maktdemonstrasjon fra Trondheims beste band.

Frode Bjerkestrand