home

  [record reviews: trust us]
Motorpsycho: Trust Us

Anmeldelse av Trust us fra
MUSIKK NYTT, 1998-03-11.


Det Trondheims-baserte rockebandet Motorpsycho er blitt en slags institusjon i norsk rock de senere år. Deres skare av fans har bare vokst for hver utgivelse. Også i utlandet har de markert seg. Bl.a. i Tyskland, Italia og Nederland har de gjort det bra.

Lytter man nøye til deres nye dobbelt-plate Trust Us, er det ikke så vanskelig å skjønne hvorfor. På sin kanskje beste utgivelse siden mesterverket Timothy's Monster (1994), leverer trioen Bent Sæther, Hans M. Ryan og Håkon Gebhardt drivende gode låter som formelig oser av energi.

Mange vil nok mene at Trust Us på en måte er å ta et steg tilbake til pre-Blissard perioden. Jeg vil ikke si det på den måten. Motorpsycho er stadig på søken etter å utforske nye musikalske terrenger. Som de selv sier så er det ingen ting de er mer redde for enn å bli stående på stedet hvil musikalsk.

For å stadig tilføre noe nytt til musikken, har Motorpsycho periodevis dratt inn nye folk, samtidig som de behersker flere og flere instrumenter. Deathprod - Motorpsychos støy-mann har vært med på mange av deres plater. I tilegg har de denne gangen også med seg litt nye folk.

Sammen har de laget flere potensielle rock-klassikere som 9 minutter lange Vortex Surfer, og Radiance Frequency på tilsvarende lengde. Andre glimrende låter er Ozone, som av mange blir betegnet som Motorpsycho's første Bossa Nova.

Coveret er som på nesten alle andre Motorpsycho utgivelser, designet og utformet av Kim Hiortøi. Forøvrig er bandet allerede i gang med sin norges-turne, og etter å ha vært tilstede på 2 konserter til dags dato, er det en opplevelse jeg på det sterkeste kan anbefale. Men for all del: Glem ikke ørepropper.

Runar Mykletun