home

  [record reviews: trust us]Stødig på tronen

Review of Trust us taken from the
Norwegian newspaper
TRØNDERAVISA - FILTER, 1998-02-28.
In Norwegian.


MOTORPSYCHO:
«Trust Us»
(Columbia / Sony)

Motorpsycho ruver urokkelig på tronen som det fremste rockebandet i Norge.

I «Trust Us» viderefører Motorpsycho på mange måter lydbildet fra sine tre forrige album, men byr samtidig på nytt innsyn i sin lydverden. Kjemien mellom Bent, Snah og Gebhardt ligger i bunn, samtidig som elementene bandet har hentet inn faller naturlig på plass i lydbildet. Om det så skulle være saxofon, fiolin, sag eller støy-makeren Deathprods industrielle innslag.
Visjonære Motorpsycho verdsetter skaperglede, og har problemer med å fatte seg i korthet. Likevel gir ikke lange låter fordelt over drøyt 80 minutter «Trust Us» langtekkelig preg. Tvert imot viser Bent Sæther & Co evne til å løse opp mektige doser med eksperimentelle mellomspill. Det er vanskelig å bli lei av Motorpsychos lydunivers. Rett og slett fordi det stadig dukker opp overraskelser.
Uttrykk og stemninger i «Trust Us» varierer kontinuerlig, og resultatet er blitt et mektig stykke musikklandskap. Dobbelt-albumets beste låter illustrerer på mange måter bandets egenart: «Ozone» er rockelåten skjermet for fremmede elementer. I «Vortex Surfer» slakkes tempoet til fordel for Bents såre stemme. «Hey, Jane» er pop-flørten, mens «Radiator Freak» gir rom for både melodiøse linjer og adrenalinkick og kan illustrere cd-en i sin helhet.

John Sund