NRK.noPop/Rock
Her er du: NRK > Musikk > Nyhende > Pop og Rock Oppdatert 30.09.2002 14:29
Oversikt
Nyhende
Sport
Kultur
Musikk
Nyhende
Pop/Rock
R&B/Hip hop
Elektronisk
Jazz
Metal
Roots
Klassisk
Folkemusikk
Bransje
Artistar
Plater
Scene
Tema
Fakta
Underholdning
Barn
Upunkt
Har du tips? Send e-post til nettmusikk@nrk.no

 
blank 486px
Bånn gass fra Motorpsycho
Publisert 30.09.2002 10:44
Kritikernes yndlinger, Motorpsycho, er tilbake med nytt album. Motorpsycho er (f.v.) Hans Magnus
Kritikernes yndlinger, Motorpsycho, er tilbake med nytt album. Motorpsycho er (f.v.) Hans Magnus "Snah" Ryan, Bent Sæther og Håkon Gebhardt. Foto: Erlend Aas / SCANPIX.
Det går fort i svingene for Motorpsycho, aktuelle med sitt tiende studioalbum. Turnébussen er snart klar for atter en gang å legge Europa for sine hjul.

Hvordan er det å sove i bandbussen da? spør vi et av landets mest turnerende band.

- Behagelig. Søvndyssende. Riktig trivelig.

Det trehodede trollet Motorpsycho ramser entusiastisk opp superlativer. Ingen sure miner når denne gjengen skal ut på tur, altså.

- Når du er ute på veien ruller du mot noe nytt hver natt. Det er noe kjempefint i akkurat det å være på vei, og man får det i blodet, påstår Bent Sæther under lang lugg.

- Jeg sover usedvanlig mye og godt i bussen, framholder Håkon Gebhardt, og legger til at den verste festinga ikke frister videre når man har fullført en spillejobb et sted.

- Vi tyr ikke til flaska selv om vi er høyt oppe når vi går av scenen. Vi tyr til bussen for å lande, fortsetter han, og det avsløres at ingen av psychoene er videre partyløver.

Men produktive er de. Bandet er ute med ny EP og ny plate. Og som vanlig legges det opp til storstilt turne, med start 21. oktober i Hamar. Det skal spilles mye utover høsten - både i Norge, Europa - og USA.

Villere og friere

Plata "It’s a Love Cult" ble spilt inn rett etter "Phanerothyme"- turnèen, og vitner om et sprudlende overskudd og en villere, friere tone.

- Vi tyr ikke til flaska selv om vi er høyt oppe når vi går av scenen, sier Motorpsycho. Foto: Erlend Aas / SCANPIX.

- Stemningen var mye mindre trykket under denne innspillingen enn forrige gang. Vi hadde allerede noe materiale som vi kunne bygge videre på, og vi tok helt fri fra visjoner og mål og mening. Det var en jævlig god følelse - å spille skikkelig sammen igjen, mener Bent Sæther.

Motorpsychos forrige album, "Phanerothyme", beskriver gutta som et komplisert byggesett. Et byggesett de gjerne ville fullføre og som var nødvendig der og da - men som nå er et tilbakelagt stadium. Nå har de sluppet løs spontanitet og energi igjen - i fullt monn.

- Vi tillot oss å være helt åpne for innfall vi fikk der og da. Ble rett og slett lei av å finspikke og intellektualisere, sier Hans Magnus Ryan.

- Med "Phanerothyme" var mye av hensikten å holde igjen energien. Det sier seg selv at vi ikke kunne bli der. Motorpsycho er energi, noe vi fant helt tilbake til når vi arbeidet med "It’s a Love Cult". Men det ble ikke villmannskjøring av den grunn. Balanse, vet du. Ballader og rock i skjønn forening, forklarer Sæther.

Kule kassegitarer

Motorpsycho skifter stil oftere enn andre skifter motorolje. Og de har en trofast fanskare som imøteser nytt materiale med åpne øreganger.

- Stilskiftet er ikke noe vi kan styre, som levende organismer må vi nødvendigvis bevege oss og utvikle oss, påpeker Sæther, og fortsetter:

- Jeg tror det er nettopp derfor fansen er så trofast. Det sier seg selv at det er mer spennende å følge et band som stadig byr på noe nytt og utvikler seg - enn å høre eksempelvis AC/DC spille "Back in Black" i det uendelige. Selv fikk jeg en a-ha-opplevelse da jeg oppdaget Led Zeppelin tilbake i 1983, og forsto at kassegitarer faktisk kan være ganske kult, sier Sæther.

- Vi opplever ofte at folk takker oss når vi overrasker. Fansen vokser med oss, og imponerer oss stadig. Vi opplever aldri kjipe reaksjoner selv om vi kan gjøre ganske vanvittige hopp, mener Håkon Gebhardt.

Motorpsycho opplever ofte at folk takker oss når vi overrasker. Fansen vokser med oss, og imponerer oss stadig. Foto: Erlend Aas / SCANPIX.


(NTB)


  Pop og Rock
Forstørrelsesglass topp
Forstørrelsesglass bunn
Lyd
Siste nytt på e-post
Få daglege, gratis nyhendebrev med siste nytt frå musikkverda.

 
Meir informasjonMeir
Andre nyhendebrevMeir
 
Debatt-banner
Skal vi overse Hauge?

- Så lenge Heidi Hauge med stort hell kan skape en lysere hverdag for tusener av nordmenn, er det bent frem kriminelt å late som om hun ikke eksisterer, skriver Audun Tylden i et debattinnlegg.

 
kommentar
Solid jazz det neste?

Det trengst ikkje eksperimenterast for å vere god nok. Ungjazz i Ålesund tek eit musikalsk steg tilbake, i rett retning.
Hele sakenmer-knapp   [Scene]
 
Copyright NRK© 2002 - Telefon: 815 65 900 - E-post: info@nrk.no - 30.09.2002 21:14