Forsiden > Tips oss »
02.10.2002

»  Musikk
»  Film
»  Teater
»  Revy
»  Kinoguiden

Diskusjonsforum
Les avisa på:
WAP
PDF
Bilag om St.Svithun
Kundeservice:
Kontakt oss
Annonser
Abonnement
Avis i skolen
Kulturguiden
Treffpunkt NT
Webkamera
Om oss:
Fakta om oss
Sjefredaktøren
Adm.dir.
Ansatte (e-post)
Olav Myhr
Lokalisering
Organisering
Dekningstall
Avisa blir til
Været i dag:

LettSkyet
Skiftende bris. Onsdag utrygt for lokal tåke, ellers for en stor del pent vær.

Søk:
På våre nettsider:WWW:

Yahoo
Google
AltaVista
Kvasir

Forstørre bildeBestill bilde
NY PLATE: Gebhardt (t.v), Bent Sæther og Hans Magnus Ryan utgjør Motorpsycho og kommer mandag ut med sin nye plate - It's a love cult.
...tiden står aldri stille


TRONDHEIM: Egentlig er det et paradoks. De lever i øyeblikket og ser aldri framover. Likevel står tiden aldri stille for Motorpsycho. Er det derfor musikkpolitiet alltid jubler når Bent, Snah og Gebhardt gir ut plate?

Per-Magne Midjo
midjoT-A.no Tlf. 74 01 57 13


– Du sier noe der. Vi har hatt fått så mange femmere og seksere i VG og Dagbladet at det nesten er litt uvirkelig. Men øynene på terningen blir nok mindre med tida. Bare vent å se, smiler trioen med sterke nordtrønderske bånd. Motorpsycho er så store og oser credibility på en sånn måte at ingen tør snakke om dem i negative termer. Mandag slippes It's a Love Cult – gruppas nye langspillplate.


Forstørre bildeBestill bilde
8Motorpsycho i Palmehaven av alle steder. Fra venstre Bent Sæther, Gebhardt og Hans Marius Ryan.
Likt og ulikt

– Rent musikalsk ligger den på mange måter i samme gate som fjorårets Phanerothyme. Den er inspirert av alt mulig og har en del melodiøse islett, mener Gebhardt. – Likevel har vi jobbet helt annerledes med denne plata enn med Phanerothyme. Mens vi i fjor planla hver minste detalj – hver eneste lyd til minste detalj – har alt kommet av seg selv i studio i år. Mer på gammelmåten, understreker Bent.
– Uansett føles hver plateinnspilling som ny og spennende. Musikken former seg selv i studio. Alle som én bidrar, supplerer Hans Magnus Ryan.


Uangripelige

Det er noe udefinerbart med Motorpsychos musikk. Fra den forsiktige starten med den firespors kassetten Maiden Voyage i 1990 til dagens It's A Love Cult har utviklingen tidvis eksplodert i takt med guttas altetende musikksmak. For rockeelskeren, som klart kan definere hva som er bra og hva som ikke er bra musikk, står Motorpsycho fram som uforståelige, mesterlige og uangripelige på samme tid. En slags rockens avant garde.

Stor spennvidde

– Vi skjønner hva du mener – ihvertfall til en viss grad. Det handler om at vi tjoner med det som faller oss inn påvirket av alle mulige artister. Vi er en slags smeltedigel der de fleste stilarter setter sitt preg på musikken, forklarer Bent Sæther fra Snåsa.
– Det kan gi seg de forskjelligste utslag. Fra lange, komplekse og ikke fullt så tilgjengelige låter til korte, snerte poplåter. Noen liker det ene. Andre vil helst ha det andre. Ikke så veldig mange liker alt like godt, understøtter Hans Marius Ryan fra Steinkjer. – Selv har vi vanskelig for å bedømme musikken vi leverer her og nå. Skal du spørre oss hva vi mener om ny plate, må du komme igjen om et år, gliser Gebhardt fra Tromsø.


Skjønner Åge

Bent, Snah og Gebhardt har fått med seg bredsiden fra Åge Aleksandersen mot kapitalistiske plateselskap og skjønner ham godt. Likevel føler de seg vel i armene til Sony – det største multikonsernet av dem alle. – Så lenge Sony ikke legger seg opp i hva vi holder på med, er alt greit. Fordelen med et sånt selskap er at de har et enormt salgsapparat, forklarer de tre i Motorpsycho som snart legger ut på en verdensomspennende turné.

Ikke til Nord-Trøndelag

Først drar de til USA for tre jobber før Europa-turneen starter på Hamar 21. oktober. Den rundes av på Rosendal kino i Trondheim 30. november etter 35 konserter i 11 land inkludert åtte hovedsteder. Til Nord-Trøndelag kommer de ikke. – De siste gangene vi spilte i Steinkjer var oppmøtet veldig dårlig, minnes Hans Marius Ryan. På Rockefeller i Oslo, Dingwalls i London og på Vega i København blir det fulle hus...


Skriv ut denne artikkelen 
Tips en venn

Siste CD-omtaler
Stillferdig mykrock
RYAN ADAMS
"Demolition"
(Lost Highway/Universal)


Varm og personlig tilbakekomst
CHRIS REA
"Stony Road"
(Edel/Playground)


Aaarrrriba!
MANU CHAO
"Radio Remba Sound System"
(Virgin)


Tussete tøffelhelt
BLACKMORE'S NIGHT
"All Because Of You"
(Playground)


Overraskende friskt
BON JOVI
"Bounce"
(Universal)


Flere omtaler

Siste film-omtaler
Karlsson for alle
Tegnefilmen basert på boka "Karlsson på taket" av Astrid Lindgren har verdenspremiere i 173 kinoer samtidig. Steinkjer og Namsos er to av dem. Det er rekord...

Amerikanisme og overtro
Tittel: Signs
Regi: M. Night Shyamala
Genre: Drama / ThrillerSkuespillere: Mel Gibson, Joaquin Phoenix, Rory Culkin, Cherry Jones.Nasjonalitet: USA


Aldri sjakk Matt
Hvem var Jason Bourne
Regi: Doug Liman
Sjanger: Action
Skuespillere: Matt Damon, Franka Potente, Chris Cooper, Clive Owen
Nasjonalitet: USA


Fengende framtid
FAKTA
Tittel: Minority Report
Regi: Steven Spielberg
Sjanger: Science-fiction/action


Klisje-kliss
TITTEL: Spirit - Hingsten fra Cimmaron
REGI: Kelly Asbury, Lorna Cook
MANUS: John Fusco
SJANGER: Animasjon


Flere omtaler

NTB KULTUR:
Utgiver: Trønder-Avisa A/S, Hamnegata, 7738 Steinkjer. Telefon 07412.
Ansvarlig redaktør: Arve Løberg. Adm dir: Torkel Ystgaard
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. ©Trønder-Avisa.
E-post: Redaksjonen@T-A.no

Nettsteder og hjemmesider som ønsker å benytte seg av stoff publisert i Trønder-Avisas nettutgave, eller legge peker (lenke) direkte til den enkelte artikkel, må innhente tillatelse fra ansvarlig redaktør i Trønder-Avisa.