home

  [media stories: vorspiel]
Motorpsycho saksøker plateselskap

Article about the MP vs. Voices Of Wonder-lawsuit
taken from the Norwegian newspaper
AFTENPOSTEN, 1999-03-18.
Norwegian. Found and sent in by Paul Caspers.


Rockebandet Motorpsycho saksøker plateselskapet Voices of Wonder. De vil ha gamle kontrakter hevet og stønadspenger utbetalt.

I høst er det ti år siden Motorpsycho ble dannet i Trondheim. Til og med utgivelsen av gjennombruddsalbumet "Demon Box" i 1993, ga bandet ut musikken sin på plateselskapet Voices of Wonder (VoW).

Ifølge Adresseavisen har Motorpsycho nå saksøkt VoW. De vil ha tre kontrakter fra årene 1991-93 hevet. Bandet har nå også oppdaget at VoW har mottatt produksjonsstønad på 195 000 kroner fra kassettavgiftsfondet, til innspilling av en CD og to EP'er. Dette er utgifter Motorpsycho mener at de selv har betalt, slik at det er de som skal ha pengene.

VoW har aldri hatt utgifter i forbindelse med selve innspillingen av Motorpsycho-plater. Når det er bandet selv som har dekket alle utgifter for innspillingen, er det naturlig at de nå gjør krav på disse pengene, sier Trond Brandal i Norsk Musikerforbund til Adresseavisen. Brandal bistår Motorpsycho i denne saken. Bandet selv er nå i USA. I tillegg til stønadspengene, vil Motorpsycho også ha GRAMO-vederlagene som hittil har blitt betalt til VoW.

Ifølge standardkontraktene fra GRAMO og FONO skal artister ha vederlag både som utøver og produsenter dersom de dekker kostnadene ved produksjonen. Dette støtter våre krav, og viser at kontraktene med VoW ikke følger bransjestandardene, sier Trond Brandal.

Hvis retten gir Motorpsycho medhold, betyr det at bandet kommer til å ha alle rettigheter over materialet de ga ut på VoW.

Ketil Sveen fra Voices of Wonder var med da kontraktene med Motorpsycho ble inngått. I dag vil han ikke kommentere saken.

Vi fører ikke slike saker i pressen, sier Sveen.

Robert Gjestad