home

  [media stories: ... turned down]
Motorpsycho tapte eierskap-tvist

Article about the end
of the VoW vs. Motorpsycho lawsuit
taken from the Norwegian newspaper
DAGSAVISEN, April 2002.
Found at the dagsavisen site.


Trondheimsbandet Motorpsycho har ikke eierrett til bandets innspillinger i perioden 1991 til 1993, ifølge Høysteretts kjæremålsutvalg.

Motorpsycho gikk i 2000 til sak mot sitt tidligere plateselskap Voices Music & Entertainment (VME) for å få eierrettighetene med seg fra plateselskapet, som de forlot fem år tidligere. Høysteretts kjæremålsutvalg har imidlertid avvist kravet. VME har dermed vunnet i både Byrett og Lagmannsrett, opplyser plateselskapet i en pressemelding. VME er også tilkjent saksomkostninger i Byrett, Lagmannsrett og Høyesteretts Kjærmålsutvalg.

Plateselskapet vant en ankesak mot sitt tidligere band i desember 2001. Selskapet fikk eierretten til Motorpsychos innspillinger i perioden 1991 til 1993, men det kritikerroste rockebandet anket saken til høyesterett med Musikernes fellesorganisasjon (Musikerforbundet) i ryggen. Motorpsycho spilte inn kritikerroste album som "Lobotomizer", "Demon Box" og "8 Soothing Songs For Rut" i perioden.

Forbundsleder i Musikerforbundet, Arnfinn Bjerkestrand, mener dommen fratar musikerne råderetten over produkter som de etter åndsverkloven har alle rettigheter til.

Vi håper Musikerforbundet tar lærdom av saken og for fremtiden besinner seg litt mer, slik at vi og andre seriøse plateselskaper heller kan bruke tiden vår på å skape varige verdier for våre artister, ansatte og eiere, kommenterer styreformann Dag Krogsvold i VME.

Motorpsycho debuterte øverst på den norske albumlisten med sin siste skive "Phanerothyme" september i fjor. Bandet vant samme år Spellemannspris for sitt forrige album "Let them eat Cake", som ble kåret til årets rockplate.

Bandet er denne uken på turne i utlandet. Manager Cecilie Lykke ønsket ikke å kommentere saken onsdag.

ORIGO