home

  [media stories: after the ruling]
Motorpsycho tapte sak mot plateselskap

Article reporting about the ruling
in the VoW vs. Motorpsycho-lawsuit
taken from the website of the Norwegian radio channel
NRK PETRE - KALIBER, 2000-08-11.
Found at the nrk-site.


Bent - live 2000  

Motorpsycho er fortsatt bundet av de tre samarbeidsavtalene bandet inngikk med plateselskapet Voices of Wonder på 1990-tallet, fastslår Oslo byrett i en dom idag. Det betyr at Voices of Wonder fortsatt eier de tre første platene til Motorpsycho; Lobotomizer, Soothe og Demon Box.

Motorpscyho skal allikevel nå få gramoinntektene for disse platene. Byretten har også gitt Motorpsycho medhold i at de ikke skylder VOW en liveplate, og de skylder dem heller ikke en forlagsavtale. I tillegg til at Motorpsycho har tapt rettighetene til de gamle skivene, fikk de heller ikke medhold i at det var de som skulle ha tilsammen 195 000 i produksjonsstøtte fra kassettavgiftsfondet, og ikke VOW slik Motorpsycho krevde.

Håkon Gebhard i Motorpsycho sier til Kaliber at da de leste dommen først ble de svært misfornøyd, men etter nærmere lesing så dommen bedre ut for dem - siden de har fått medhol på flere punkter. De vurderer allikevel å anke dommen.

Gebhard oppfordre nå alle andre band til å studere sine egne kontrakter nøye, og ikke være like naive som de har vært!

Motorpsycho må betale Voices of Wonder Records' saksomkostninger på 90.800 kroner. Voices of Wonder er på sin side er dømt til å betale gruppas saksomkostninger på 68.436 kroner.