home

  [media stories: ... turned down]
Anken avvist

Article about the end of the
VoW vs. Motorpsycho lawsuit
taken from the Norwegian radio channel's site
NRK MUSIKK, 2002-04-25.
Found at the nrk musikk site.


Bent - live in 1999  
Motorpsycho på Roskilde
i 1999

(foto: Henrik Petit / ROCK-PHOTO / hp).
 
Rettsoppgjøret mellom Trondheimsbandet Motorpsycho og plateselskapet Voices of Wonder (VoW) er ferdig. Onsdag ble det kjent at Høyesteretts kjæremålsutvalg avviser anken fra bandet og Musikerforbundet.

Det striden dreier seg om er rettighetene til innspillinger som Motorpsycho gjorde og ga ut på VoW i perioden 1991-1993. Kontrakten som Motorpsycho inngikk med VoW (som nå har skiftet navn til Voices Music & Entertainment) ga plateselskapet eksklusiv rett til å utgi materialet, samtidig som rettighetene til innspillingene gjaldt en ubegrenset tidsperiode. Dette til tross for at det var bandet som hadde påkostet innspillingene og eide mastertapene, melder Adresseavisen.

Forstod ikke konsekvensen

Motorpsycho hevdet de ble lurt til å skrive under en kontrakt de ikke forsto konsekvensene av, og som sto i konflikt med åndsverksloven. De saksøkte derfor VoW på fem forskjellige punkter, med støtte fra Musikernes fellesorganisasjon (MFO).

Motorpsycho vant tre av fem punkter i søksmålet, men tapte det mest sentrale stridsspørsmålet; hvem som har eiendomsretten til de gamle innspillingene.

Avvist

Dermed gikk Motorpsycho/MFO videre til høyeste rettsinstans, men nå har altså Høyesteretts kjæremålsutvalg satt endelig punktum for saken ved å avvise anken.

Jeg er blitt gjort kjent med kjennelsen, men verken jeg eller bandet har rukket å lese begrunnelsen. Derfor ønsker vi foreløpig ikke å kommentere avgjørelsen, sier Motorpsyhcos manager Cecilie Lykke på telefon til Adresseavisen.

Jørn Gjersøe