home

  [media stories: after the ruling]
Motorpsycho tapte mest i rettsaken

Article reporting about the ruling
in the VoW vs. Motorpsycho-lawsuit
taken from the Norwegian e-zine
PULS, 2000-08-11.
Found at the puls-site.


Vi er fornøyd med utfallet, var Voices of Wonders Ketil Sveens umiddelbare kommentar til PULS, etter at Oslo Byrett i dag offentliggjorde kjennelsen i den fire år gamle striden mellom Motorpsycho og deres tidligere plateselskap. Hvis motparten også er det, kan vi endelig legge denne saken bak oss og bruke kreftene på mer kreative prosjekter i tida framover. Vi håper nå å kunne normalisere forholdet vårt til Motorpsycho og ser at det er en situasjon som alle er best tjent med.

  Motorpsycho in 1999
 
MOTORPSYCHO: Tapte på vesentlige punkt, og vurderer å anke.

Det ble delt seier i rettsaken mellom Motorpsycho og Voices of Wonder, da kjennelsen ble offentliggjort i dag, fredag 11. august - ett døgn etter skjema.

Voices Får Gi Ut De Tre Første Albumene

I hovedpunktet ble Voices tilkjent utnyttelsesrettighetene i ytterligere 50 år på de tre albumutgivelsene "Lobotomizer", "8 Soothing Songs For Ruth" og "Demon Box", som selskapet ga ut i begynnelsen av Motorpsychos karriere.

På punkt to fikk heller ikke bandet medhold i retten, som gjaldt tilbakebetaling av produksjonsstøtten fra Kassettavgiftsfondet, men trønderne dro i land en prinsippiell viktig seier i det tredje punktet, og får tilkjent produsentandelen av Gramoinntektene for radio- og tv- spilling.

Motsøksmålet Avvist

Når det gjelder motsøksmålet fra Voices for kompensasjon for tap av inntekter fordi bandet ikke klarte å oppfylle kontrakten, som også gjaldt en live-skive, ble dette avvist av retten da selskapets fremlegg av påståtte avtalebrudd var klart foreldet.

Begge parter må betale hverandres saksomkostninger til en viss grad. I klartekst betyr det at Voices' utgifter på 130.000,- og Motorpsychos på ca. 200.000,- skal fordeles ved at bandet ble pålagt å betale 2/3 og selskapet 1/3. I praksis må Norges Musikerforbund, som kjørte saken for bandet, betale ca. 20.000,- av Voices advokatutgifter.

Cecilie Lykke, Motorpsychos manager, sier til Nettavisen at de vurderer å anke punkt 1 (om utnyttelsesrettighetene), men ser seg ellers fornøyd med utfallet.

Trygve Mathiesen