home

  [media stories: the second ruling]
Intet gehør for Motorpsycho i retten

Article about MP losing the first appeal case
in the VoW vs. Motorpsycho lawsuit
taken from the Norwegian newspaper
ADRESSEAVISEN, 2001-12-13.
Found at the yahoo! nyheter site.


Rockerne i Motorpsycho må innse at de ikke får retten til sine tidlige innspillinger med det første. Plateselskapet Voices of Wonder vant en ankesak denne uken.

Motorpsycho gikk i fjor til sak mot sitt tidligere plateselskap Voices of Wonder (VOW) for å få eierrettighetene til deres innspillinger fra 1991 til 1993. Det kritikerroste bandet anket avgjørelsen etter at de kun fikk medhold i deler av saken, men fikk ikke gjennomslag denne gangen heller. Lagmannsretten ga Voices of Wonder rett til å utnytte Motorpsychos innspillinger i perioden etter eget ønske. Musikernes Fellesorganisasjon, som har støttet Motorpsycho i saken, raser.

Til tross for at bandet i de inngått avtalene var nøye med at de selv skulle bekoste innspillingene og ha eiendomsretten til de såkalte mastertapene, har lagmannsretten kommet til at plateselskapet gyldig har betinget seg en tidsubegrenset rett til å utnytte innspillingene, heter det i en kommentar.

Dommen bygger på en avtaleforståelse som betyr at Motorpsycho har overdratt rettighetene til sine innspillinger for lengre tid enn de 50 år vernet etter åndsverkloven gjelder, noe som er en umulighet, sier Forbundsleder Arnfinn Bjerkestrand i Musikernes fellesorganisasjon i en pressemelding.

Plateselskapet Voices of Wonder ønsker ikke kommentere saken før dommen er rettskraftig om en måned. Bandet var heller ikke tilgjenglig for kommentar onsdag formiddag.

Motorpsycho debuterte øverst på den norske albumlisten med sin siste skive "Phanerothyme" september i år. Bandet vant tidligere i år Spellemannspris for sitt forrige album "Let them eat Cake", som ble kåret til årets rockplate.