home

  [media stories: 2001: norwegian]
På tur i Motorpsychos fotspor

Frame article for the tour reviews
taken from the Norwegian e-zine
PANORAMA, 2001-10-22.
Norwegian. Found at the panorama site by Kristoffer, also sent in Mats, the man himself.


 
Motorpsycho in 2000

I høst har Motorpsycho vært på tur både her til lands og nedover på kontinentet for å promotere sin siste langspiller Phanerothyme fra scenekanten. Panorama har sett nærmere på noen av disse konsertene for å prøve å gi våre lesere en innsikt i det mangehodede dyret som viser sitt ansikt når bandet får ting på gli på scenen.

Det ble tidlig bestemt at man skulle dele opp konsertene mellom bandets norske og utenlandske sett. Dette for å prøve å dokumentere den endring bandet har i versjoner og låtvalg i løpet av turneen.

I midten av september var vi tilstede på to av bandets konserter – i Skien og i Halden – før vi for litt over en uke siden dro til Tyskland for å sjekke ut deres legendariske status på kontinentet. Vi fant et særdeles spennende band i den lille, tyske byen Bielefeld før vi støtte på et tilnærmet festivalsett i Hamburg. Men, det var bandets to konserter sammen med svenske The Soundtrack Of Our Lives i Köln og Berlin som var selve rosinen i pølsa. Med stormende og eklektiske sett satte begge gruppene standarden for det som må følge i fremtiden.

Når vi hadde dratt såpass langt som til Tyskland for å se bandet var det ingen tvil om at vi også måtte få med oss bandets konserter på Rockefeller. Ikke bare fordi at deres turneavslutninger pleier å være ganske monumentale opplevelser, men også fordi en fjerdedel av Jaga Jazzist deltok på disse konsertene (som de hadde gjort i Kristiansand tidligere på turen). Vi skulle ikke komme til å angre.

Her kan du se nærmere på samtlige av Motorpsychos konserten som vi har dekket denne høsten:

Mats Johansen